Naslovnica Vijesti Sisak Susret s mladima

Susret s mladima

Aktivisti Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ posjetili su učenike Srednje škole Viktorovac koji pohađaju izobrazbu za medicinske sestre i tehničare. Suradnja je ostvarena temeljem poziva više medicinske sestre Marije Jerković da Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative povodom Svjetskog dana zdravlja održi razgovaraonicu o mentalnom zdravlju u zajednici, suvremenim ovisnostima i odgovornom životnom funkcioniranju. Nekoliko dana kasnije održano je i predstavljanje Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ učenicima četvrte godine medicinskog smjera ove škole. Tako su učenici upoznati s aktivnostima ove udruge, a osobito onima koji se odnose na pomoć i podršku osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom – o kojima su im osim Daše Poredoš Lavor govorili i Ivančica Velić, dopredsjednica Gi i Zoran Stojčić, hrvatski branitelj i hrvatski ratni vojni invalid koji je putem projekta zaposlen u ovoj udruzi.

Na interaktivnoj radionici učenici su imali prigodu, kako na navodi Poredoš Lavor, makar nakratko staviti se u poziciju osoba s invaliditetom i pokušati obavljati neke na prvi pogled jednostavne radnje, ali uz motorička ograničenja. Navedene aktivnosti provedene su u sklopu projekta Susreti podrške, kreativnosti i informiranja – put za ostvarenje povjerenja i zajedništva u zajednici koji je financiran sredstvima Grada Siska.

Kako saznajemo suradnja s učenicima medicinskog smjera i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ u vidu volonterskih aktivnosti informiranja i edukacije nastavit će se i dalje.

Komentirajte