Naslovnica Sport Ostali sportovi Dostojno predstavili svoj grad i svoj klub

Dostojno predstavili svoj grad i svoj klub

Sisački šahisti i šahistice sudjelovali na velikom kadetskom turniru Arena Zagreb, gdje su ponovo ostvarili izvrsne rezultate. Najbolje su bile Petra Randić i Tereza Dejanović, koje se na fotografiji nalaze druga s lijeva, odnosno prva s desna.

U subotu i nedjelju, 29. i 30. studenog, u Areni Zagreb, odigran je veliki šahovski kadetski turnir u dvije skupine, do 12 godina i do 16 godina. Među 99 šahista i šahistica u kategoriji do 12 godina i 43 u kategoriji do 16 godina, nastupilo je čak 16 sisačkih kadeta i kadetkinja.

Oba turnira su okupila iznimno jak sastav i natjecanja su bila vrlo neizvjesna, a sisački šahisti i šahistice su pokazali odličnu igru i postigli vrhunske rezultate.

To se, prije svih, odnosi na nevjerojatnu Petru Randić, koja je u konkurenciji dječaka i djevojčica iz gotovo cijele Hrvatske osvojila drugo mjesto u ukupnom plasmanu i prvo mjesto u konkurenciji djevojčica, napravivši podvig koji nitko ni u snu nije mogao očekivati. Ostvarila je 5 pobjeda i dvije partije odigrala neriješeno.
I Tereza Dejanović je prvi dan žarila i palila, pobjedivši i prvog favorita turnira Josipa Smetiška. No, drugi dan je došla na turnir puno slabije raspoložena, pa je izgubila jednu partiju na vrijeme, a potom u šoku i drugu i tako se oprostila od plasmana među pet najboljih, unatoč pobjedi u zadnjem kolu.
Matko Krakar je bio treći adut Siščana na turniru do 12 godina. No, Matko je izgubio zadnju partiju i skliznuo iz konkurencije za visok plasman.
U konkurenciji do 9 godina, najbolji plasman od sisačkih šahista je ostvario Ivor Obućina na četvrtom mjestu po dodatnim kriterijima u toj konkurenciji.

Sisački šahisti su, kako svojom brojnošću, tako i izvrsnim rezultatima dostojno predstavili svoj grad i svoj klub.

Konačan poredak u konkurenciji do 12. godina :

1. Erik Hajpek (Požega) 6,5 2.-4. Petra Randić (Sisak), Josip Smetiško (Ericsson N.T. Zagreb), Frano Rajković (Pula) po 6 5.-8. Magdalena Muha (Zagreb), Erik Haidinger (Rijeka), Jelena Kokša (Konaki Novo Virje), Fran Šoš (Donji Miholjac) 5,5 9.-17. Stjepan Dabić (Sladorana Županja), Lovro Novosel (Sveta Nedjelja), Roko Vlahov (Požega), Lovre Mahečić (Brestje Sesvete), Tereza Dejanović (Sisak), Filip Horvatić (Sveta Nedjelja), Lovro Klobučar (Podravka Koprivnica), Roko Šupe (Podsused Zagreb), Filip Vučić (Ericsson N.T. Zagreb) po 5 itd.

U konkurenciji do 16 godina, sisački adut je bio Filip Radenić i u potpunosti je opravdao očekivanja. Osvajanjem četvrtog mjesta uz samo jedan poraz i to od pobjednika je potvrdio visoku klasu. Jan Mencl je ostvario 50 % bodova i to nije bilo loše, no trener vjeruje da Jan može i znatno bolje, samo i on sam mora povjerovati u to. Klara Krmpotić nije briljirala na ovom turniru, ali na kraju je ušla među nagrađene u konkurenciji kadetkinja, dok su Željka Boček i Dorian Kablar ostvarili po 2,5 boda što je znatno ispod njihovih mogućnosti.

Konačan poredak u konkurenciji do 16 godina :

1. Leon Livaić (HAŠK Mladost Zagreb) 6,5, 2. Ante Leon Starčević (Brestje Sesvete) 6, 3. Danijel Vojak (Sveta Nedjelja) 5,5 4.-5. Filip Radenić (Sisak), Oliver Kukas (Oroslavje) 5, 6.-13. Hrvoje Požgaj (Sveta Nedjelja), Muha Miljenko (Zagreb), Bruno Erenda (Zagreb), Filip Jambrešić (Zaprešić), Marko Novosel (Donja Stubica), Noemi Špiranec (Podsused Zagreb), Zvonimir Živković (Sladorana Županja), Nikolina Golub (Ban Jelačić Zaprešić) 4,5 itd.

Komentirajte