Naslovnica Vijesti Sisak Otkrivene lažne svjedodžbe kod radnika GOS-a i Autoprometa

Otkrivene lažne svjedodžbe kod radnika GOS-a i Autoprometa

Izvanredne otkaze s 1. studenim zbog krivotvorenih svjedodžba dobila su trojica radnika sisačkog Auto prometa, piše Večernji list u izdanju od srijede.

Kako Večernjak doznaje, riječ je o dva vozača i kontroloru koji su bili zaposleni na radnim mjestima sa srednjom stručnom spremom, iako nisu imali odgovarajuće ispravne svjedodžbe.

“Nakon dugotrajnog procesa utvrđivanja pravnih sljednika poslan je dopis Ministarstvu vanjskih poslova zbog provjere još 15 svjedodžba za srednje škole u BIH i Srbiji. Riječ je o reviziji kvalifikacija svih zaposlenih, od onih s diplomama pa naniže. Radnici s krivotvorenim svjedodžbama, o čemu smo iz hrvatskih škola obaviješteni da ih nemaju u sustavu, zaposleni su u vrijeme bivše vlasti i rukovodstva tvrtke, a dobit će i kaznenu prijavu. Zakon je tu jasan” – rekao je direktor Autoprometa Željko Đeverlija.

Početkom godine s lažnom srednjoškolskom svjedodžbom, krivotvorenom prije desetak godina, “uhvaćen” je i zaposlenik tvrtke GOS koji u njoj radi oko 15 godina, no on ju nije koristio, tj. obavljao je poslove na radnom mjestu koje je zahtijevalo samo osnovnu školu. Tako da protiv njega nije bilo ni sankcija.

Provjere se obavljaju po nalogu sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček u svim gradskim trgovačkim društvima.

“Otkako sam preuzela funkciju gradonačelnice krenuli smo s provjerom, samo što to negdje ide sporije, jer se od pojedinih obrazovnih institucija duže čeka odgovor. Ovi slučajevi dokazuju kako su naše sumnje bile opravdane i da intencija bivše HDZ-ove vlasti nije bila zapošljavati stručne ljude, već svoju vojsku, članove stranaka i njihovih obitelji kako bi si osigurali potporu na izborima, rekla je Ikić Baniček za Večernji list.

Komentirajte