Naslovnica Sport Ostali sportovi Mario Vavro pobjednik Europskog juniorskog kupa

Mario Vavro pobjednik Europskog juniorskog kupa

Streličar iz Siska po treći puta našao se na postolju natjecanja World archery Europe. Osvajanjem zlatne medalje, kao ukupni pobjednik Kupa, Mario Vavro je završio svoje nastupe u kategoriji kadeta.


Od 7. do 12. srpnja 2014.u Moskvi(RUS), streličar SK Siscia Mario Vavro nastupio je na finalnom otvorenom turniru za Europski kup 2014. u kategoriji kadeta sa složenim lukom. U kvalifikacijama rezultatom od 695 krugova Vavro je zauzeo prvu poziciju i time nadoknadio zaostatak u ukupnom poretku od 10 krugova nakon turnira u Sloveniji.
Svoj nastup u eliminacijama Siščanin je završio pobjedama i ušao u finale gdje je za protivnika imao predstavnika iz Meksika, koji je u kvalifikacijama zauzeo drugu poziciju. Vavro nije dozvolio iznenađenje, svoj finalni nastup završio je pobjedom rezultatom 144:137.
U mix timovima Vavro & Orlić u finalu su za protivnike također imali par iz Meksika, a tu je pobjeda tijesno (za dva kruga) pripala suparnicima. Hrvatski par na svečanoj ceremoniji proglašenja pobjednika morao se zadovoljiti srebrom.

Komentirajte