Naslovnica Vijesti Sisak HDZ napao odluku gradonačelnice o raskidu ugovora o najmu stadiona Metalca i...

HDZ napao odluku gradonačelnice o raskidu ugovora o najmu stadiona Metalca i bivše dvorane Partizan

Sisački HDZ reagirao je na odluku Grada Siska o raskidu Ugovora o zakupu športskih objekata s tvrtkom Silax d.d.

“Osjećamo se dužnima obavijestiti Vas kako je gradonačelnica grada Siska, Kristina Ikić Baniček, donijela odluku o raskidanju Ugovora o zakupu športskih objekata sklopljenom između Grada Siska i zakupodavca Silax d.d. te objekte koristili su klubovi: NK Metalac, Gimnastički klub Sokol, Ragbi klub Sisak, Plesni klub Top Step i Tenis klub Sisak, a zamjenski prostori nisu ponuđeni od strane Grada.
Naime raskidanjem ovog ugovora gradonačelnica odovodi sve sportske aktivnosti iz Capraga što smatramo nedopustivim ponašanjem.
Time se bitno narušava kvaliteta života kako stanovnika Capraga tako i svih građana grada Siska. Ovom se odlukom najviše ugrožavaju djeca koja treniraju u navedenim klubovima i koja postižu vrhunske rezultate. Pitamo se je li gradonačelnica upoznala stanovnike Capraga s ovom odlukom?
Također, zanima nas pristaju li glasači SDP-a na ovakvo ponašanje i ovakve odluke gradonačelnice iz njihovih redova, koje direktno zadiru u kvalitetu i održavanje sportskih aktivnosti na prostoru Capraga?” – stoji u priopćenju kojeg je potpisao povjerenik HDZ-a za Sisak Ante Živković.

Reagirala je priopćenjem i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

“O raskidu ugovora sa Silaxom Siščani su informirani još u jesen 2013. godine kada sam najavila promjene u upravljanju imovinom zbog neracionalno visokih troškova zakupa. Tada sam i otkrila namjeru Grada da otkupimo stadion, bivši bazen i građevinu koju neki ambiciozno nazivaju gimnastičkom dvoranom, a koja je potpuno neprimjerena za trening djece. Kako Silax u razgovorima sa mnom nije pokazao interes da prihvati ponudu Grada, na vrijeme smo krenuli sa iznalaženjem alternativnih prostora za sve korisnike sportskih objekata. Tako će ragbijašima biti dodijeljena susjedna gradska parcela koju će sami urediti i koristiti i s kojom su prezadovoljni. Gimnastičari su isto tako prezadovoljni što će ubuduće trenirati u dvorani Mjesnog odbora Galdovo s čime je i Vijeće mjesnog odbora suglasno. Nogometaše ćemo vjerojatno smjestiti na jedan od postojećih nogometnih terena jer ih ima i više nego dovoljno da ne moramo skupo unajmljivati privatni, a Top Step je već pronašao nove odgovarajuće prostorije za trening. Što se tiče teniskog kluba on uopće ne koristi prostore u vlasništvu Silaxa za koje grad plaća najam, a postojeći gradski teniski teren kod Gradskog stadiona je ionako nedovoljno iskorišten.

Dječja igraonica knjižnice Zvončica, koja je do sada bila u prostoru koji je Grad plaćao Silaxu, svoj rad će nastaviti u istoj zgradi, no u znatno većem prostoru, koji smo osigurali u suradnji s OTP bankom te koji ćemo ovih dana preurediti  kako bi igraonica bila još bolja i opremljenija.

Čini se da dušobrižnici iz HDZ-a ovim neosnovanim napadom ipak više brinu za interese bliskih im osoba suvlasnika Silaxa, koji su ostvarivali nemalu korist temeljem neracionalnog ugovora o zakupu teškog 730.168 kuna godišnje, nego što ih zanima interes stanovnika Capraga jer bi u protivnom pitali upravo njih imaju li što protiv da za manje novce Grad pruži daleko bolje uvjete za rad kao što sam to ja učinila osobno nazvavši nekolicinu roditelja djece koja će se ubuduće igrati u većoj i opremljenijoj igraonici.” – stoji u priopćenju gradonačelnice.

Inače, jedan od dioničara Silaxa je bivši HDZ-ov pročelnik za financije Grada Siska Damir Borić koji posjeduje 8,95 posto dionica tvrtke.

Komentirajte