Naslovnica Vijesti Sisak Počelo ponovljeno suđenje “sisačkim trovačima”

Počelo ponovljeno suđenje “sisačkim trovačima”

Na Županijskom sudu u Sisku je, prema odluci Vrhovnog suda, počelo novo suđenje Gordani Laktašić (34) i Dragomiru Pavloviću (37), poznatima u jasvnosti pod nazivom “sisački trovači”.

Oni su krajem 2011. godine već osuđeni za ubojstvo svojih prijatelja prof. Damira Zaimovića i Jadranke Podgoršek trovanjem, a kako bi se domogli njihova novca. Tada je Pavlović osuđen na 35 godina zatvora, a G. Laktašić na 20 godina zatvora. Pavlović je bio osuđen jer je u srpnju 2010. godine Zaimoviću u tanjur graha stavio dvje tablete Leponexa iako je znao da je ovaj pijan, te za pomaganje svojoj nevjenčanoj supruzi Laktašićevoj koja je u kolovozu iste godine tablete snažnog antidepresiva stavila u pivo Podgoršekove.

Uz zahtjev da svoje iskaze ponovo da većina već ispitanih svjedoka, novi branitelj prvooptužene Milenko Jakšić zatražio je i ispitivanje Indijane Vukićević, s kojom je Laktašićeva osam mjesci dijelila zatvorsku ćeliju i razgovarala o slučaju.

– Vukičevićeva se u Sisku družila s ljudima koji su obično bili na zajedničkim pijankama sa žrtvama, te ima spoznaje kako tablete u pivo nije stavila moja branjenica, već joj je slučaj bio namješten od drugih, koji su se na ranijem suđenju pojavili kao svjedoci – rekao je odvjetnik Jakšić, a prenosi Večernji list.

Iako se Županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak, koji zastupa optužnicu, protivio novim svjedocima, tvrdeći da je riječ o pričama iz zatvora, sudsko je vijeće prihvatilo prijedlog. Nastavak suđenja zakazan je za kraj siječnja 2014.

Komentirajte