Naslovnica Sport Ostali sportovi Karate klub “Croatia” Sisak proslavio 40. rođendan

Karate klub “Croatia” Sisak proslavio 40. rođendan

Dvorana društvenog doma INE Rafinerije nafte Sisak, bila je u subotu, 14. prosinca 2013. ispunjena svim generacijama bivših i sadašnjih članova Karate kluba “Croatia” Sisak.
Nekadašnji dječaci i djevojčice, a danas odrasli ljudi sa svojom djecom, okupili su se na svečanoj proslavi 40 godišnjice osnutka i neprekidnog rada svog kluba.
Od uvaženih gostiju bila je nazočna gradonačelnica Grada Siska gđa Kristina Ikić Baniček, osnivač kluba Branko Vašinko, kao i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Siska gosp. Igor Crnobrnja, direktor ŠRC-a Sisak gosp. Čobanov te predsjednik Hrvatskog Kyohushinkai saveza gosp. Drago Plečko i mnogi drugi gosti i prijatelji kluba.
U svom pozdravnom govoru gradonačelnica Siska gđa Kristina Ikić Baniček posebno je istakla odgojnu funkciju Karate kluba “Croatia”, koji je u svojoj 40-godišnjoj povijesti odgojio preko 4.000 mladih sportaša, te je istakla značajne rezultate kluba kao što je juniorski viceprvak svijeta, te mnogobrojna europska i domaća odličja.
Nazočni članovi i gosti bili su upoznati preko vrlo zanimljive prezentacije glavnog trenera Saše Smiljanića s bogatom poviješću kluba, koji je osnovan davne 1973. godine, kada su Branko Vašinko i Biserka Rojc, studenti iz Zagreba osnovali klub i započeli treninge u O.Š. Ivo Rukavina Siđo u Sisku. U početku se trenirao budokai karate da bi kasnije prešli na kyohushinkai kontaktni karate, nakon posjeta svjetske karate legende Johna Bluminga iz Amsterdama.
Tokom povijesti kluba osim sjajnih rezultata na domaćim turnirima vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni ostvarili su Mato Ratkić, hrvatski reprezentativac i juniorski svjetski viceprvak 2006. godine, prvak Hrvatske 2007. godine, Ivan Mihajlović, višestruki prvak Hrvatske 2003. i 2004. godine, Matija Dujnić, prvak Europe 2008. godine te Denis Hotić, zlatni s Europskog karate kupa 2009. godine.
Nakon prikaza povijesti kluba posebno oduševljenje nazočnih je izazvao osnivač KK “Croatia” gosp. Branko Vašenko, koji je upoznao mlađe naraštaje sa samim počecima nastajanja kluba.
Predsjednik kluba gosp. Nenad Đurić je uručio priznanja i zahvalnice višegodišnjim suradnicima kluba: Gradu Sisku, Zajednici sportskih udruga Grada Siska, Sportsko rekreacijskom centru Sisak, Hrvatskom kyokushinkai karate savezu i Novom sisačkom tjedniku.
Nakon službenog dijela gosti su nastavili druženje na zajedničkoj večeri i ugodnom evociranju klupskih uspomena.

Komentirajte