Naslovnica Vijesti Kultura Koncert sisačkih Lipa za pamćenje

Koncert sisačkih Lipa za pamćenje

Ansambl Lipe je proslavio 21. godišnjicu rada i svečano predstavio sisačkoj publici svoj novi cd,prošlu subotu, 30.studenog u prepunoj dvorani Doma Ina rafinerije nafte u Sisku.

NoviCD ansambla Lipe pod nazivom „ Jednom davno kao i danas“ je dio projekta L.I.P.E ., kojim ansambl želi prikazati tradicionalnu pjesmu u novom ruhu.

Glazbene obrade za ansambl je napisao maestro Dražen Kurilovčan, glazbeni producent je Dalibor Paurić, a omotnicu cd-a je izradio Zdenko Bašić. Projekt  je osmislila i vodila Margareta Horžić.

Pjesme s CD-a „Jednom davno kao i danas“ Lipe su premijerno otpjevale na svom godišnjem koncertu na veliku radost publike koja ih je nagrađivala pljeskom i ovacijama.

Ugodno iznenađenje koncerta bili su gosti iz Rijeke,  Zbor mladih Josip Kaplan- pobjednički zbor serijala „Do posljednjeg zbora“ Hrvatske radio televizije, koji je osvojio cijeli niz domaćih i stranih nagrada za svoj rad.“Kaplanovci“ su oduševili sisačku publiku, a nakon nastupa su zahvalili ansamblu Lipe na gostoprimstvu te čestitali na prekrasnom koncertu i promociji novog CD-a.

Komentirajte