1 C
Sisak
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Smijenjen Zdenko Koren!

- Marketing-spot_imgspot_img

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća došlo je do iznenađujućeg prevrata koji je rezultirao smjenom predsjednika Gradskog vijeća Zdenka Korena (HSP) nakon čega je sjednica Vijeća prekinuta, jer nitko nije, očito, bio spreman za taj scenarij.

Naime, nova većina u vijeću, kojeg čini 13 vijećnika HDZ-a, HSP AS, HSS-a, HSLS-a i HSP-a, predložila je bila da se smjene dosadašnji potpredsjednici Vijeća Milan Branković i Ivica Rendulić, no prije toga trebalo se raspravljati o zahtjevu za smjenom predsjednika Vijeća Zdenka Korena, koju su povukli članovi SDP-ove koalicije.

Situacija je bila poprilično izgledna da novi potpredsjednici Vijeća postanu Ivica Valent (HDZ) i Anita Sinjeri Ibrišević (HSS), no u iznenađujućem prevratu smijenjen je sam Zdenko Koren, i to s 12 glasova SDP-ove koalicije i laburista te četiri glasa vijećnika HSP Ante Starčević, dok je Koren bio suzdržan.

Nakon toga su vijećnici HSP AS napustili sjednicu Vijeća, a potpredsjednik Vijeća Ivica Rendulić odlučio je prekinuti sjednicu zbog novih okolnosti i jer su ostali bez predsjednika Vijeća.

Razlog ove promjene stava nije poznat, no u krugu HDZ-a saznajemo kako je riječ o unutarnjem sukobu i obračunu između HSP-a i HSP AS. “Još se stigne sve dogovoriti i pomiriti”, rečeno nam je u HDZ-u koji bi bio najzadovoljniji novim izborima.

U krugovima HSP AS doznali smo kako je stranačka odluka o smjeni Korena bila poznata prije sjednice.

Koren ipak javno kaže kako je to kakva će biti Odluka HSP-a AS saznao dan prije sjednice.

“Nisam iznenađen, imam svoje principe i stavove iza kojih stojim. Pokušao sam zaštiti djelatnike gradske uprave i trgovačkih društava od otkaza, a većina tih djelatnika su upravo članovi HSP AS- kaže Koren.

-Oni su razbili stranku davno prije, pokušao sam sve pomiriti i ponovo ujediniti, a umjesto ujedinjenja  izdaja- kaže Koren i zaključuje – to smo već od njih doživjeli kroz povijest.

Kako među točkama Dnevnog reda nije bilo izglasavanje novog predsjednika, prvi potpredsjednik, Ivica Rendulić iz Hrvatskih laburista je, sukladno Poslovniku Gradskog vijeća prekinuo, odnosno odgodio nastavak sjednice koja je zakazana za 19. studenog u 11 sati.

 

 

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

8 KOMENTARI