Naslovnica Izdvojeno Natječaj za subvencioniranje solarnog sustava i/ili kotla na pelete u kućanstvima

Natječaj za subvencioniranje solarnog sustava i/ili kotla na pelete u kućanstvima

Sisačko-moslavačka županija objavila je Natječaj za dodjelu financijske pomoći u korištenju obnovljivih izvora energije u kućanstvima za 2013. godinu.

Financijska pomoć tako će se odobriti za nabavku i ugradnju solarnih sustava u kućanstvima za pripremu potrošne tople vode i grijanje te za ugradnju sustava s kotlom na drvenu sječjku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za potrošnju tople vode i grijanje. Troškove u iznosu od 20 posto investicije, odnosno do maksimalno 8.000 kuna sufinancirat će Županija, a 35 posto, tj. do maksimalno 12.000 kuna po korisniku osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Korisnici mogu biti fizičke osobe s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije, koji su vlasnici objekata na području županije, a za koji je nabavljen i ugrađen solarni sustav ili sustav s kotlom na drvenu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom od 12. prosinca 2012. godine do zatvaranja natječaja. Građani sami financiraju ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u svom kućanstvu. Natječaj je otvoren do utroška sredstava planiranih za realizaciju Projekta, a zahtjevi se razmatraju po redoslijedu zaprimanja.

Komentirajte