Naslovnica Izdvojeno Damir Kukuruzović u budućem hrvatskom blockbusteru

Damir Kukuruzović u budućem hrvatskom blockbusteru

Nakon Zagreba, Osijeka, Baranje, Karlovca, Lekenika, u četvrtak su u Sisku snimane zadnje scene Šegrta Hlapića, pravog hrvatskog blockbustera, kako ga najavljuje redatelj i scenarist Silvije Petranović. Vrsni filmaš ovih prostora koji je na sebe privukao pažnju filmskog svijeta višestruko nagrađivanim filmom ˝Družba Isusova˝, rađenim prema tekstu češkog pisca Jirija Šotole, ovog se puta dohvatio Šegrta Hlapića, uratka naše najpoznatije književnice, Ivane Brlić Mažuranić, i to u stogodišnjici njegova objavljivanja.

˝Kako se radnja našeg Hlapića odvija između dva rata bilo je logično potražiti autohtonu glazbu toga vremena, pa se uz skladateljicu Anitu Andreis, najboljim se za to učinio naš najpoznatiji predstavnik swinga i jazza, Damir Kukuruzović. On je skladao Hlapić swing temu.˝, pojasnio je svoju suradnju s našim domaćim umjetnikom sam Silvije Petranović, te dodao kako je upravo Kukuruzović i razlog dolaska filmske ekipe u Sisak u kojem je pala i zadnja klapa. Damir Kukuruzović se ujedno i pojavljuje u filmu gdje se na snimanju njegovu filmskom bendu pridružio Kristijan Potočki igrajući kontrabasistu. Film inače okuplja velika glumačka imena poput: Gorana Navojca, Hristine Popović, Mustafe Nadarevića, Ive Gregurevića, Bojana Navojca, Špire Guberine, Milana Pleštine, ali i mnogih drugih. Svakako valja naglasiti i imena dvoje darovite djece koji imaju i glavne uloge, filmskog Hlapića i Gitu, Mileta Biljanovića i Enu Lulić, izabrane na audiciji na koju se prijavilo više od dvije tisuće djece. Mladi Biljanović, učenik 7. razreda osnovne škole, bio je i na snimanju u Sisku gdje se oduševio prostorom Siscia jazz cluba te, kako sam kaže,  ˝velikim glazbenim facama˝ s kojima je Kukuruzović svirao.

Film je sada u postprodukciji, u tijeku je montaža slike i tona, kolorkorekcija i glazba. U kina stiže 10. listopada, a njegova turneja trebala bi krenuti upravo iz Siska.

Komentirajte