Naslovnica Vijesti Sisak Grad Sisak uručio ugovore novim stipendistima

Grad Sisak uručio ugovore novim stipendistima

Grad Sisak dodjelio je 20 novih stipendija redovitim studentima s područja grada Siska. Ukupno je pristiglo 76zahtjeva. Kriteriji za dodjelu bili su dosadašnji uspjeh u školovanju, socijalni status i posebne obiteljske prilike (kao što su samohrano roditeljstvo, višečlana domaćinstva u kojima su i ostala djeca osnovci, srednjoškolci ili studenti), te deficitarnost zvanja.

– Raduje nas činjenica kako od ukupno 20 novih stipendista,  15 pohađa različite fakultete, a 17 se obrazuje za različita zanimanja  što će vam možda olakši put ka pronalasku  posla jednog dana.  Ono što bismo voljeli je da je veći postotak deficitarnih zanimanja  jer  su ona zasigurno dobra garancija za zapošljavanje.  Za stipendije smo ove godine osigurali 600 tisuća kuna. Iako su vremena teška, ulaganje u obrazovanje je najbolja investicija, a vaša je jedina dužnost da uspješno završite fakultet – rekao je dogradonačelnik Agan Velić prilikom uručenja stipendija. Dio sredstava za stipendije daju gradske tvrtke.

Podsjetimo prvotno nije bilo planirano da Grad Sisak, zbog lošeg financijskog stanja, ove godine raspisuje natječaj za stipendije, no nakon medijskih tekstova i reakcije javnosti u Gradu su se ipak predomislili.

Komentirajte