Naslovnica Vijesti Kultura Promocija knjige “Majčin dan u povijesti i tradiciji hrvatskog naroda”

Promocija knjige “Majčin dan u povijesti i tradiciji hrvatskog naroda”

U četvrtak, 27. rujna, od 19 sati u Odjelu za odrasle sisačke Narodne knjižnice i čitaonice biti će održano predstavljanje knjige “Majčin dan u povijesti i tradiciji hrvatskog naroda” autora Juraja Kolarića. Gosti: mons. Juraj Kolarić, autor; mons. Marko Cvitkušić, kancelar Sisačke biskupije.

U uvodnom dijelu knjige, koju je objavio zagrebački nakladnik Tkanica, Kolarić piše kako je Družba Braće hrvatskoga zmaja (BHZ), koju su 16. studenoga 1905. u Zagrebu utemeljili Emilij Laszowski i Velimir Deželić stariji, najzaslužnija kulturna udruga u hrvatskom narodu koja je uspješno pokrenula obnovu proslave Majčina dana u novijoj hrvatskoj povijesti.

Knjiga Majčin dan u povijesti i tradiciji hrvatskog naroda je podijeljena na pet poglavlja u kojima autor piše o majci u komparativnoj povijesti religija, pokretima žena za jednakopravnošću, proslavama te obnovi proslave Majčina dana u Hrvatskoj (1998-2012.). U prilogu knjizi, koja počinje Mihanovićevom pjesmom “Lijepa naša domovino” objavljen je izbor najljepših pjesama hrvatskih pjesnika o majci.

(http://www.zagrebonline.hr/majcin-dan-u-povijesti-i-tradiciji-hrvatskog-naroda/)

Komentirajte