Naslovnica Vijesti Sisak Laburisti: Savska ulica ili festival udarnih rupa!

Laburisti: Savska ulica ili festival udarnih rupa!

Potaknuti upitima i komentarima naših sugrađana tijekom posljednje akcije „Knjiga žalbe“ provedene u gradu Sisku,  sisački Laburisti  ukazali su na tiskovnoj konferenciji na problem katastrofalnog izgleda Savske ulice, udaljene od središta grada niti dva kilometra.

“Sustavna nebriga za prometnice koje vode prema donjoj sisačkoj Posavini dovele su tu cestu, žilu kucavicu, do stanja neprepoznatljivosti. Obzirom da je to ujedno i prometni pravac prema parku prirode Lonjsko polje, kojeg se s druge strane propagira kao izniman ekološki i turistički potencijal, postojeće stanje ove ceste je krajnje neophodno dovesti u red. Mi, Hrvatski Laburisti – stranka rada ne vidimo niti jedan opravdan razlog da je Savska ulica dugi niz godina sustavno neodržavana. Osim što ne pripadaju u nijednom smislu u suvremeno viđenje prometnica, već navedene ceste su i sa sigurnosnog aspekta vrlo rizične.  Potencijalna opravdanja vezana uz nedostatak sredstava samo bi dokazivala nesposobnost aktualne gradske vlasti. ” –  ističu laburisti koji postavljau sljedeća pitanja Gradonačelniku Siska:

1.    Da li je pokušao riješiti uređenje Savske ulice zajedno sa Županijom Sisačko – moslavačkom, obzirom da se radi o pravcu prema Parku prirode Lonjsko polje?
2.    Da li je nedostatak sredstava izazvan neracionalnim trošenjem gradskih proračunskih sredstava, a koje se može vidjeti na primjerima:
a)    Ul. S.i A. Radića, koja je 2010. godine presvučena novim slojem asfalta i ove 2012. godine doživjela je istu radnju zbog loše kvalitete prethodno izvedenih radova. Obzirom na sadašnji izgled, kvaliteta izvedenih radova je opet upitna pa u toj ulici kroz godinu, dvije slijedi još jedno presvlačenje.
b)    Na krpanje tzv. ˝udarnih rupa˝ u užem području grada je tijekom 2010. godine utrošeno 1 300 000 (milijun i tristo tisuća) kuna, a u 2011. godini 1 200 000 (milijun i dvjesto tisuća) kuna proračunskih sredstava grada Siska. Boljim planiranjem i kvalitetnom kontrolom izvedenih radova su ta sredstva trebala najvećim dijelom biti iskorištena za presvlačenje cjelovitih dionica cesta novim slojem asfalta.
c)    Slučaj ˝pogreške˝ u Capragu kada se od parka počelo raditi parkiralište .

“Mi, Hrvatski Laburisti također pitamo kako to da nikoga u sastavu Gradskog vijeća, a ni u Državnoj upravi nije zasmetala činjenica da naš Grad nema postavljenog Pročelnika za komunalne djelatnosti (a to je temeljno područje djelatnosti lokalne samouprave) dok na svim ostalim upravnim odjelima (od ukupno sedam) imamo imenovane Pročelnike. Ne krije li se u toj naizgled nevažnoj činjenici puno više ili drugim riječima nije li to u stvari razlog lošeg izgleda i Savske ulice? Želimo vjerovati da će ova inicijativa za žurno pokretanje uređenja Savske ulice biti uvažena od gradskih vlasti, u suprotnom biti će to jasan pokazatelj koliko su im strane i daleke potrebe našeg grada i građana. ” – ističu Laburisti.

Komentirajte