16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Napad na prostorije i članove sisačkog HSP-a

- Marketing-spot_imgspot_img

U petak navečer, tijekom redovnog sastanka Izvršnog odbora HSP-a podružnice Sisak u novim prostorijama stranke u ulici S. i A. Radića 30., za sada nepoznata osoba, bacila je komad betona kroz staklenu stijenu prostorije stranke.

Betonski blok, težine preko 2 kg, probio je staklenu stijenu, i za nekoliko centimetara promašio tri članice Izvršnog odbora, zasuvši ih razbijenim staklom, priopćeno je iz HSP-a. Na svu sreću, sve je prošlo bez povreda prisutnih članova stranke, a u HSP-u smatraju da jeozlijeđivanje ljudi i bio cilj napada.

“Kao što je očito, predizborna zastrašivanja su počela, nekome smeta konsolidirana Hrvatska stranka prava, koja je usprkos niza podmetanja i sabotaža, uspjela vratiti svoje mjesto na političkoj karti Siska. Nekome, sigurno smeta i mogućnost da se glasno progovori o milijunskim krađama, nepotizmu, samovlasti i autokratskom ponašanju nekih osoba u političkom i izvršnom životu grada koje graniči sa najsilovitijim primjerima vojnih diktatura. U svakom slučaju Grad Sisak, je postao grad nesiguran za život i rad, mjesto u kojem se njegovi građani neće usuditi izaći na ulice nakon zalaska sunca, a ništa sigurniji neće biti ni u svojim domovina, što pokazuje ovaj kukavički napad. Stoga, još jednom poručujemo svim Siščanima, bez obzira na  nezakonito oduzimanje bivših stranačkih prostorija, inventara, dokumetacije , krađe viječničkih mandata i ovog nanovjeg fizičkog napada , da nećemo odustati od  političke borbe  za dobrobit građana Siska.” – stoji u priopćenju sisačkog HSP-a kojeg je potpisao predsjednik ogranka Zdenko Koren.

Povodom napada na službene prostorije Hrvatske stranke prava u Sisku, Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati, Podružnica Sisak osudila je ovaj neciviliziran i kukavički čin.

“Dovođenje u opasnost naših sugrađana, kao i vandalizam nad imovinom svakako je nešto na što trajno treba ukazivati i čemu se treba javno suprotstavljati. Možemo različito misliti, tražiti nove puteve rješenja svih naših problema, no to možemo i moramo činiti u demokratskoj i tolerantnoj atmosferi. Konačno, Sisak je siguran i miran grad a tako će biti i ubuduće. Stoga je važno svaku ovakvu i slične pojave odmah uočavati i nazvati ih pravim imenom” – priopćeno je iz sisačke podružnice HNS-a.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

3 KOMENTARI