Naslovnica Izdvojeno Pintarić uvodi sisačku “listu srama” dužnika

Pintarić uvodi sisačku “listu srama” dužnika

Gradonačelnik Dinko Pinatrić uputio je u utorak direktorici Gradskih groblja Sisak Romani Martinović, direktoru Sisačkog vodovoda Zdravku Perkoviću, direktoru Gospodarenja otpadom Sisak Mladenu Klasniću i direktoru Gradske tržnice Sisak Željku Krapljanu, predsjednicima njihovih nadzornih odbora i Skupštini trgovačkih društava, te pročelniku Upravnog odjela za financije Damiru Boriću dopis u kojem ih poziva na uspostavu sisačke liste neplatiša gradskih usluga, po uzoru na nedavno objavljenu listu dužnika Porezne uprave.

“Potaknuti nedavnom mjerom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva financija za naplatu poreznih dugova, a s obzirom na otežane uvjete poslovanja koje dovode u pitanje likvidnost poduzeća i dovoljno punjenje Gradskog proračuna u odnosu na obveze, predlažem Vam javnu objavu liste većih dužnika, kako pravnih tako i fizičkih osoba, u cilju poboljšanja naplate postojećih dugova i redovitije naplate budućih potraživanja. Objavljivanje liste dužnika je jedna od mjera koja može doprinijeti poboljšanju poslovanja, te istovremeno pokazati odgovornost prema onima koji unatoč krizi uredno plaćaju i podmiruju svoje obveze, u odnosu na dužnike koji ne podmiruju obveze, a istovremeno stječu različite materijalne korist” – poručio je Pintarić.

Ne bi ovo bila prva objava dužnika prema gradskim tvrtkama u Sisku. Prije nekoliko godina objavljena je lista dužnika tadašnjeg Saubermachera, a još ranije i lista dužnika Sisačkog vodovoda.

Tada je ispalo da vodu nisu plaćali niti ugledni HDZ-ovci i poslovnjaci iz Siska, a koji su istodobno bili u nadzornom odboru gradskih tvrtki.

Komentirajte