Naslovnica Vijesti Kultura Maštanjem otputovali na plažu

Maštanjem otputovali na plažu

Kao pokušaj zbližavanja mladih i stihova u utorak, 01.08.2012. godine, u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, održana je kreativna radionica pisanja „Ljetna ljubavna pjesma“. U osnovi ove radionice jest dramska igra, tijekom koje se sudionici uvode u zamišljeni svijet. Različitim rekvizitima, poput ručnika za plažu, boca u kojima su pjesme, te zamišljanjem potaknutim dramskim tehnikama, stvara se imaginaran svijet koji stimulira  maštu i olakšava stvaralaštvo.

Prije nego su se i sami okušali u pisanju stihova, sudionici radionice, četiri dječaka dobi od 10 do 14 godina,  susreli su se s poezijom hrvatskih književnih klasika poput Vesne Parun, Dobriše Cesarića, Dragutina Tadijanovića, Jure Kaštelana, zatim poezijom njihovih vršnjaka iz OŠ Petrinja koja je okupljena u Književnom zborniku „Kod treće klupe na nasipu“, te s izvrsnim pjesmama za mlade suvremene pjesnikinje Vlaste Vuk iz zbirke „U mom filmu“.

Rezultat radionice su četiri pjesme o ljubavi pisane slobodnim stihom. Prijavljene su na literarni natječaj „Putujemo, čitamo i pišemo“ koji traje do kraja kolovoza 2012. godine.

Sljedeća kreativna radionica pisanja „Putopisci“ održat će se 08.08.2012. u 10.00 sati. Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje pisanja i putovanja neka s ruksakom i praznom bilježnicom tog dana dođu u Knjižnicu i naprave prvi korak prema putopisanju!
.

Komentirajte