6 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Proslavite Dan pobjede na Kupalištu Zibel

Datum:

Marketing

Kupalište Zibel i ove je godine mjesto na kojem Grad Sisak u nedjelju, 5. kolovoza za svoje sugrađane organizira cjelodnevnu proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 17. obljetnice vojno -redarstvene akcije Oluja, najavili su  u četrvtak Tomislav Dovranić, pročelnik Upravnog odjela za informiranje građana, odnose s javnošću i prava nacionalnih manjina, Davor Smuđ, predsjednik Kooordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Siska te Ivica Posavec, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Siska.

Siščani će i ove godine na Zibelu opušteno moći uživati u sportsko-zabavnom programu u sklopu kojeg je organiziran malonogometni turnir HVIDRA-e, te ribičko natjecanje Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Za gledatelje će posebno atraktivne biti i ženske utakmice koje će u sklopu malonogometnog turnira međusobno odigrati djevojke. U zabavnom dijelu programa nastupit će Građansko željezničarska glazba Sisak, FA I.G. Kovačić i tamburaški sastav Složna braća. Za sve je posjetitelje proslave osigurana je bogata ugostiteljska ponuda, vojnički grah i pečene ribe, šaran na rašljama.

Program na kupalištu počinje već u 10 sati turnirima u odbojci na pijesku i malom nogometu. Posebna će atrakcija u 17 sati biti i turnir četiri ženske nogometne ekipe. Ujutro u 9 sati na Kupi kod Malog Kaptola počet će turnir u sportskom ribolovu. U 16 će sati nastupiti članovi Građansko-željezničarske glazbe, koji će u 17 pozdraviti i dolazak raftingaša. Program se nastavlja nastupom sastava Složna braća, a u 18 sati kulturno zabavnim programom u izvedbi foklorne i tamburaške sekcije FA I. G. Kovačić. Navečer će goste opet zabavljati Složna braća. Za gastronomsku ponudu pobrinut će se od 17 sati Darko Kirin, koji će pripremiti vojnički grah i od 18 sati Josip Mravinac, majstor za pripremu šarana na procep. Hrana je besplatna za sve.

(sisak.hr, sisak.info)

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...