Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za petak, 20. travnja

Najave za petak, 20. travnja

SISAK – U petak, 20. travnja 2012.godine u 10:00 sati obilježit će se Dan planeta Zemlje i Dan Dječjeg vrtića Sisak Stari u objektu Pčelica, u ulici Antuna Cuvaja bb. U slučaju kišnog vremena, svečanost će se održati u Kazalištu 21, u ulici O.Augusta 5.

SISAK – 21. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije će se održati 20. travnja (petak) 2012. godine u Gradskoj vijećnici Grada Siska, Rimska 26, s početkom u 10,00 sati.

SISAK – Rradionica/prezentacija “VODIČA DOBRE HIGIJENSKE PRAKSE ZA TRGOVINU U POSLOVANJU S HRANOM I HACCP VODIČA ” će se održati u petak, 20. travnja 2012. u 10 sati u HGK ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak.

NOVSKA – Među mnogobrojne gradove diljem svijeta u akciju Zelena čistka uključit će se Grad Novska
akcijom koja će se održati 20.travnja 2012. (petak) od 9 do 12 sati . Zajedničko okupljanje svih sudionika akcije je na novom malom trgu ispred zgrade POU Novska i Gradske knjižnice i čitaonice Ante Jagar (Trg dr.Franje Tuđmana 2) u 9 sati, gdje će se nakon zajedničkog fotografiranja sudionici akcije uputiti na 8 lokacija na području Grada Novske (Kozarice, Borovac, Voćarica, Nova Subocka, Sigetac-Plesmo,jezero i gradska
obilaznica). U programu koji će se održati u centru grada sudjeluju:
1. Turistička zajednica grada Novske – podjela sadnica
2. Gradska knjižnica i čitaonica Ante Jagar – podjela sadnica iz našeg Vrta u boci
3. Dječji vrtić Radost Novska, skupina Zvončići i Mala sunca
4. OŠ Novska – Učenička zadruga „Novljanski ogrc“ – vezilje i keramičari
U prostoru Gradske knjižnice održat će se eko-edukativna radionica IZRADITE SAMI KOD KUĆE – izrada sapuna, melema… i još mnoštvo iznenađenja, u 10,30 sati. U akciji će sudjelovati ukupno 500 sudionika(volontera).

SISAK – U petak, 20. travnja  2012. u prostorijama Info-centra za mlade Sisak, (Klub mladih SKWHAT) Perivoj Viktorovac b.b. Sisak, održat će se Grupno informiranje o različitim temama vezanim za povećanje zapošljivosti mladih, s početkom u 13:00 sati. Grupno informiranje vodit će savjetnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Sisak, Ivana Tačković Paušek, tijekom kojeg će sudionici imati priliku dobiti najnovije informacije o potrebama tržišta rada i mogućnostima zapošljavanja mladih ljudi, kao i naučiti kako napisati Zamolbu za posao i Životopis.

SISAK – U petak, 20. travnja 2012. u 12 sati u Osnovnoj  22. lipnja za učenike nižih razreda, a u 13,40 sati za učenike viših razreda, započinje eko-kviz. Učenici okupljeni u ekipama će odgovarati na ista pitanja opće ekološke tematike, a za dogovor imaju jednu minutu. Nakon toga pristupaju slaganju puzzli, pobjednik je onaj tim koji složi više puzzli u kraćem vremenu. Svi učenici dobit će na dar eko puzzle.

PETRINJA – Predstavljanje Udruge za poticanje ranog razvoja “HURA!” će se održati 20. travnja (petak) 2012. u maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji (Matije Gupca 2, 44 250 Petrinja) s početkom u 18:00h.
Udruga “HURA!” je neprofitna nevladina organizacija čiji je osnovni cilj promicanje dobrobiti male djece na području sisačko-moslavačke županije, a osobito one s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj. Želimo prekinuti besciljna lutanja roditelja, kucanja na vrata bez odgovora…

HRVATSKA KOSTAJNICA – Peta obljetnica postojanja Udruge „Izvor“ će se održati 20. Travnja 2012 s početkom u 17.00 sati u Hotelu CENTRAL, V. Nazora 1, HRVATSKA KOSTAJNICA. Tom prigodom će biti održana i svečana dodjela diploma polaznicima edukacijskog programa “Animacija u kontinentalnom turizmu”.

KUTINA – Muzej Moslavine  povodom Susreta hrvatske katoličke mladeži u svibnju 2012. g. /Sisak i Kutina/  priređuje izožbu pod nazivom Tradicijski vezovi na crkvenom ruhu. Izložba autorice Slavice Moslavac biti će otvorena u petak, 20. svibnja, u 19 sati u Galeriji Muzeja Moslavine, a moći će se razgledati do 11. svibnja.

NOVSKA – U Gradskoj knjižnica i čitaonici Ante Jagar u Novskoj u petak 20.travnja, s početkom  u 19.00 sati biti će otvorenje izložbe fotografija SINIŠE ALMAŠIJA.

Komentirajte