5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Struja uskoro poskupljuje

- Marketing-spot_imgspot_img

Potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić potvrdio  je u utorak da će cijena struje poskupjeti više od 13,5 posto, a pretpostavlja da bi se to moglo dogoditi u sljedećih mjesec i pol dana, donosi jutaarnji.hr.

Podsjetio je da već dvije godine postoji suglasnost Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) na poskupljenje od oko 13,5 posto koje nije realizirano, a pošto je u međuvremenu cijena energije u proizvodnji struje generalno porasla nema nikakve dvojbe da će cijena struje poskupjeti, o čemu se, rekao je, rade izračuni.

“Značajan dio cijene u proizvodnji struje su nafta i plin i prema tome nema nikakve dvojbe da će ona poskupjeti, izračuni se rade, o tome smo već govorili”, rekao je Čačić novinarima prije početka HNS-ovog okruglog stola o suvremenim pristupima rješavanju sporova. Dodao je da će poskupljenje cijene struje sigurno biti više od 13,5 posto.

Za datum poskupljenja rekao je da treba pitati HEP. Ta tvrtka, po pisanju medija, zatražit će od Ministarstva gospodarstva i vlade poskupljenje cijene struje od 22 posto, a očekuje da će Vlada odobriti poskupljenje od 15 posto.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti