Naslovnica Vijesti SMŽ Rekoreder se na autocesti ovoga vikenda vozio 234 km/h

Rekoreder se na autocesti ovoga vikenda vozio 234 km/h

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina su tijekom ovog vikenda od petka do nedjelje, 1. do 3. srpnja, pojačano provodili aktivnosti po pitanju sigurnosti prometa na dionici autoceste A3 koja je u njihovoj nadležnosti.

Tako su, između ostalog, utvrdili sedam prekršaja najvećeg prekoračenja brzine kretanja na autocesti, odnosno iznad 50 km/h od najveće dopuštene brzine kretanja vozila.

Počiniteljima tih prekršaja naplaćene su novčane kazne od 3 tisuće kuna te im je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području RH u trajanju od 12 mjeseci.

Rekorder ovog vikenda je bio državljanin Srbije koji je u petak, 1. srpnja u 14.36 sati zatečen u navedenom prekršaju na 126 km južne strane autoceste A3 (područje Novske), a koji je iz smjera Zagreba u smjeru Slavonskog Broda upravljao osobnim automobilom marke AUDI A4 brzinom od 234 km/h.

Inače od navedenih sedam vozača, četvorica su bili državljani Srbije te po jedan državljanin BiH, Slovenije, Nizozemske i Austrije.

Komentirajte