Naslovnica Vijesti Sisak Pintarić ukinuo kabinet gradonačelnika, no sad razmišlja o koordinatorima!

Pintarić ukinuo kabinet gradonačelnika, no sad razmišlja o koordinatorima!

U trenucima dok je Gradsko vijeće još zasjedalo, u redakcije je stiglo priopćenje gradonačelnika Siska o ukidanju Odluke o osnivanju Kabienta gradonačelnika Grada Siska čime se Kabinet ukida.

U priopćenju se navodi kako je razlog ove odluke izlazak pojedinih stranaka iz same koalicije.

“Podsjećamo, sisački Ogranak HSLS-a od 31. ožujka nije više dio koalicije Sisak plus. Kako u novonastalim okolnostima nije moguće osigurati uvjete za rad Kabineta kao do sada, gradonačelnik Pintarić je odlučio o ukidanju Kabineta” – stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić iapk je na Vijeću izrazio nadu da će dobro surađivati s gradskim vijećem, no umjesto kabineta, kaže “razmišlja o koordinatorima između gradonačelnika i gradskog vijeća tim više što gradonačelnik nije u skupštini trgovačkih društava. Stoga će mi biti potrebni koordinatori koji će zapravo predstavljati meni savjetnike ili uslugu u tom tehničkom ili administrativnom smislu, ali u svakom slučaju, u kontaktu s gradskim vijećem koje je sada dobilo jaču funkciju i veću odgovornost.“

Inače, Gradsko vijeće je,  većinom glasova, odlučilo o izmjenama Statuta kojima se na Vijeće prebacuju ovlasti imenovanja članova u Skupštine društava.

Na Gradskom je vijeću danas tako sa 25 glasova za i 4 protiv prihvaćen prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Grada Siska u Skupštinama trgovačkih društava, a u svima su, umjesto dosadašnjeg predstavnika Pintarića imenovani Ankica  Grubišić i Milan Lončar, potpredsjednici sisačkog Gradskog vijeća te predsjednik istog Veljko Novak. Od sada će tako oni birati nadzorne odbore trgovačkih društava koji će biti odgovorni za izbor direktora društava.

Ovime vlast u Gradu Sisku praktički preuzima HSP, jer  Milan Lončar, kao predstavnik Stranke zelenih, djeluje u suradnji sa HSP-om još od vremena nakon prvog kruga lokalnih izbora. Obzirom da će Skupština imenovati članove Nadzornih odbora, dva glasa Novaka i Lončara bit će presudna u tome tko će biti u NO-u i tko će, na kraju krajeva, biti na čelu pojedinih tvrtki o čemu odlučuje Nadzorni odbor.

Na sjednici Vijeća, Veljko Novak pozvao je ravnatelje Ustanova kao i direktore društava da svoje mandate stave na raspolaganje, a tko će to na kraju i učiniti ostaje nam vidjeti narednih dana.

Na odluku o ukidanju kabineta reagirala je priopćenjem čelnica sisačkog SDP-a Kristina Ikić Baniček.

“Budući je gradonačelnik današnjim priopćenjem o ukidanju Kabineta priznao da su sve moje tvrdnje o nepotrebnosti tog tijela bile istinite, pozivam gradonačelnika da od, sada već bivših članova Kabineta, zatraži povrat sredstava koja su dobivali. Očito je da je navedeno tijelo postojalo isključivo zbog isplaćivanja izdašnih naknada koalicijskim partnerima, te se nije radilo o nikakvom «stručnom i nužno potrebnom tijelu» već o najobičnijoj političkoj korupciji.
Ako su nalazi revizije ustvrdili da je za 7 članova Kabineta samo u 2009. godini isplaćeno 434.203 kune, onda bi se vraćanjem novca dobivenog tijekom cijelog nesretnog mandata Kabineta, prikupila lijepa svota kojom bi se npr. mogla započeti pasarela ili kupiti dio opreme za novi vrtić na Zelenom Brijegu ili sl.” – rekla je Ikić Baniček.

Komentirajte