Naslovnica Sport Ostali sportovi Prva reprezentativna medalja za Igora Adamovića

Prva reprezentativna medalja za Igora Adamovića

Hrvači Siska protekli vikend nastupali su u Varaždinu na drugom kvalifikacijskom turniru 1. HHL-e. Igor Adamović s juniorskom reprezentacijom bio je u Srbiji. 

Na državnom ligaškom turniru, održanom u Varaždinu, u konkurenciji je bilo 10 klubova i to uglavnom onih koji su imali realnih izgleda da se svrstaju u prvih osam ekipa koje će nastavit natjecanje za konačni poredak od 1. do 8. mjesta.

HK Sisak nije uspio ući među prvih četiri, iako je imao realnih izgleda. Osvojio je 6. mjesto sa 10,5 bodova, samo bodom manje u odnosu na nastup u 1. kvalifikacijskom turniru. Za osvojene bodove zaslužni su Ranko Gajić, Tomislav i Stjepan Lavrić, koji su na ovom turniru osvojili 3. mjesta. Još su nastupali Mario Rendulić i Mladen Hrkić, a trenerska pratnja bili su Goran Plavec i Nikica Jurčević.

Konačno, u jesenskom dijelu ovog natjecanja u borbama za prvaka bit će ekipe Like, Vindije, Sesveta i petrinjskog Gavrilovića, dok će Sisak biti u grupi za konačni poredak od 5. do 8. uz ekipe PIK-a Vrbovec, Istarskog borca i Zagreba. Međutim upitni su daljnji nastupi hrvača Siska jer  nedostaju potrebna financijska sredstva.

Član Hrvačkog kluba Sisak Igor Adamović protekli je vikend branio boje Hrvatske na Međunarodnom turniru za juniore održanom u Zrenjaninu (Srbija). Adamović je u kategoriji 96 kg, u velikoj konkurenciji, s dvije pobjede i jednim porazom, osvojio 3. mjesto i svoju prvu medalju u dresu juniorske reprezentacije u kojem će, očekuje se, nastupati i na predstojećim europskim i svjetskim smotrama.

Komentirajte