Naslovnica Sport Ostali sportovi Generacija koja obećava putuje u Poljsku

Generacija koja obećava putuje u Poljsku

normal_mazoretkinjesk200901Sisačke mažoretkinje svakodnevnim treninzima pripremale su se za sudjelovanje na još jednom Europskom prvenstvu mažoretkinja.

Ove godine domaćin smotri bit će poljski grad Opole, od 28. do 30. kolovoza 2009. 

 -Na svoje prvo natjecanje izvan Hrvatske putuje nova generacija Sisačkih mažoretkinja. Rezultatima u ovoj godini pokazali su da se radi o generaciji koja obećava. Vjerujemo da će medijima u Poljskoj posebno zanimljivo biti sudjelovanje našeg jedinog muškoga člana tima, Antonia Pirca. On će sa svojim prijateljicama iz tima nastupiti u dvije kategorije. – kazala nam je Željka Banović, voditeljica o trenerica Sisačkih mažoretkinja, ujedno i predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske.

Sisačke mažoretkinje, nakon uspješne natjecateljske sezone, u kojoj su osvojile brojne medalje na nacionalnim i internacionalnim turnirima i festivalima, na Europskom prvenstvu natjecat će se u kategorijama:

-juniorke-mini formacija štap

-juniorke-velika formacija pom-pon

-juniorke duo štap (Katarina Pomoravec & Veronika Ivoš)

-kadeti-mini formacija štap

-kadeti-mini formacija pom-pon

Po povratku iz Poljske slijede im gostovanja u Opatiji i Viškovi na revijalnoj smotri mažoretkinja, a posebne pripreme provodit će se za proslavu 10. obljetnice djelovanja Sisačkih mažoretkinja, koja će se održati 15. studenog 2009. u dvorani Brezovica. Bit će to u sklopu natjecanja «Sisak open» na kojemu će, očekuje se, nastupiti veliki broj timova iz cijele Hrvatske.

Komentirajte