Naslovnica Vijesti Sisak Dnevnik s turneje FA Ivana Goran Kovačić u Portugalu

Dnevnik s turneje FA Ivana Goran Kovačić u Portugalu

Piše: Željko MaljevacSrijeda, 05. kolovoz

Svima u našem gradu i domovini Goranovski pozdrav, čestitamo vam današnji državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Republike Hrvatske. Daleko od naše domovine, goranovci odaju počast i iskazuju zahvalnost poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Neka im je vječna slava i hvala.

Domaćini su nas danas odveli u obilazak Biološkog parka u Gaji, gdje je na 36 hektara izložena flora i fauna tog dijela Portugala. Hodanje stazom tog prirodnog rezervata od tri kilometra, od čega polovicu uzbrdo, bile su dobre kondicijske vjezbe za večerašnji nastup na festivalu folklora u ljetovalištu Gaia (Gaja). U nastavku dana obišli smo stadion Porta Dragon, futurističko i suvremeno graditeljsko zdanje, te veliki trgovački centar El corte ingles, gdje su se naše članice šokirale visokim cijenama poznatih odjevnih marki i kozmetičkih proizvoda.

Popodne se pripremamo za nastup u Gaji. Svi smo i dalje, Bogu hvala, zdravi. Mlađi su sinoć bili u discu u Castrumi, neki su kartali, a neki odmarali. Ovo je pravi trening timskog rada, dijaloga između tri generacije, te uvažavanja drugih. Držite nam palčeve za večerašnji nastup.

Iz Portugala i danas vaš Željko Maljevac, zamjenik predsjednika FA IGK Sisak

Komentirajte