0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Mirnoća Siščanima donijela uspjeh

- Marketing-spot_imgspot_img

Streljački klub Hvidra Sisak i ove godine osvojio je Trofej Mihovljana. Bilo je i pojedinačnih uspjeha.

Četrnaesto izdanje Trofeja Mihovljana, održanog 7. lipnja, okupilo je 8 ekipa, a zbog nastupa dva slovenska sastava po prvi put je poprimio međunarodni karakter.

Gađalo se serijskom zračnom puškom, 40 hitaca.

Sisački streljački klub, koji je lanjski pobjednik trofeja, predstavljala je mješovita ekipa po spolu i kategorijama, ali ne i po rezultatima.

Seniorka Danijela Ćosić, iako nakon duže pauze zbog školovanja, pokazala je svoju kvalitetu. Pogodila je 381 krug u osnovnom meču što joj je bilo dovoljno za prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, ali drugo u ukupnoj samo krug iza lanjskog prvaka Hrvatske Roberta Belka iz Marije Bistrice.

U napetom finalu Danijela je u deset hitaca uspjela izjednačiti rezultat sa Belkom, nevjerojatnom serijom od 98 krugova. Došlo je do raspucavanja u kojem je Danijela pokazala bolju mirnoću i u jedanaestom hicu pogodila desetku, dok je njen protivnik pogodio krug manje i Ćosićeva je osvojila naslov ukupne pobjednice.

Tihomir Ilijević je u osnovnom meču pogodio 380 krugova, te je u finale ušao kao treći. To je mjesto zadržao i nakon 93 finalna kruga.

Treća članica ekipe bila je juniorka Marina Mačković, koja je sa 375 krugova u osnovnom meču osvojila šesto mjesto, zadržavši ga u finalnoj seriji sa 94 kruga.

Ekipno je ŠSK HVIDR-a Sisak osvojio prvo mjesto sa visokih 1136 krugova, ispred ekipe Marije Bistrice koja je pogodila 1122 kruga i ekipe Omladinca iz Čakovca 1104 kruga.

U Mihovljanu se uz zračnu pušku gađalo i laserskom puškom, a u toj disciplini prvo mjesto osvojio je Tihomir Ilijević iz sisačke HVIDRA-e sa 376 krugova.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

1 KOMENTAR