Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 02./03. travanj

Crna kronika 02./03. travanj

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih su 3 počinjena od strane nepoznatih počinitelja.Po tri kaznena djela počinjena su na području Siska, Kutine i Gvozda, a po jedno na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Gline.

Zabilježene su tri krađe, po dvije prijetnje i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda te po jedno kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, uništenja i oštećenja tuđe stvari, teške tjelesne ozljede, prijevare i tjelesne ozljede.

Policija u Gvozdu podnijela je kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede protiv 43-godišnjaka s područja Općine Topusko koji je 16. ožujka ove godine na ulici u Topuskom dva puta dlanom udario u glavu 22-godišnjakinju i teško je ozlijedio.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv nepoznatog počinitelja koji je u šumi Brezovica u Novom Selu Palanječkom posjekao i ukrao deset stabala graba i jasena, vlasništvo Hrvatskih šuma.

Provedenom kriminalističkom obradom nad trojicom počinitelja s područja Siska, od kojih je jedan maloljetan, utvrđeno je da su u vremenu od 15. do 28. ožujka ove godine u mjestu Gušće, Grad Sisak, provalili u drvenu šupu, vlasništvo 43-godišnjaka, odakle su ukrali električni cirkular za drva s priključkom za mljevenje žita, ribarsku mrežu i prijamnik satelitske antene. Ukradeni predmeti su pronađeni i oduzeti od počinitelja. Također je utvrđeno da su u vremenu od 16. do 30. ožujka ove godine provalili u obiteljsku kuću  u Gušću, vlasništvo 52-godišnjakinje, ali iz nje nisu ništa ukrali. Protiv počinitelja su Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnesene kaznene prijave zbog teške krađe i teške krađe u pokušaju.

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, dva počinjena na području Siska i po jedno na području Sunje i Petrinje. U dva događaja javni red i mir narušen je glasnom reprodukcijom glazbe kojom se ometao noćni mir okolnih stanara, a u po jednom vikom i galamom te držanjem životinja bez nadzora. Jedan je počinitelj zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Siska i jedno na području Gvozda. Dva alkoholizirana počinitelja su uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, po jedna na području Siska, Petrinje, Novske, Sunje i Kutine. U jednoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđena, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće je utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte