Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 01./02. travanj

Crna kronika 01./02. travanj

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih je 6 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, po dva na području Kutine, Petrinje i Novske te po jedno na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice.

Zabilježeno je šest krađa, po dvije prijetnje i povrede dužnosti uzdržavanja te po jedno kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji, tjelesne ozljede i teške krađe.

Teška krađa počinjena je u noći 31. 03. / 01. 04. u Desnoj Martinskoj Vesi gdje je nepoznati počinitelj provalio vrata na zgradi Općine Martinska Ves, a potom i vrata kancelarije Središnjeg saveza uzgajivača konja hrvatski posavec odakle je ukrao novac i  suhomesnate proizvode.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv nepoznatog počinitelja koji je u šumi u mjestu Višnjica, Grad Novska, posjekao i ukrao pet stabala hrasta i deset stabala jasena promjera 30 – 60 cm i oko sto stabala hrasta i jasena promjera 10 – 30 cm, vlasništvo 44-godišnjaka s područja Jasenovca.

  Policija u Gvozdu podnijela je kaznenu prijavu i optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji protiv 51-godišnjeg muškarca s područja Općine Gvozd koji je od početka 2006. do 01. travnja 2009. godine u više navrata u alkoholiziranom stanju verbalno zlostavljao roditelje, prijetio im, tjerao ih iz kuće te razbijao stvari po kući. Počinitelj je uhićen te će danas uz optužni prijedlog biti doveden na Prekršajni sud u Gvozdu.

Proteklih 24 sata nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira. Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Gvozda i Lekenika.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Siska i po jedna na području Hrvatske Kostajnice, Petrinje i Novske. U jednoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta. U nesrećama nije utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte