Naslovnica Sport Ostali sportovi Sisački dječaci – hrvači osvojili Sarajevo

Sisački dječaci – hrvači osvojili Sarajevo

Osam dječaka-hrvača iz HK Siska nastupilo je na 1. Međunarodnom turniru Kup Sarajeva i postiglo odlične rezultate. Osvojeno je 7 medalja: 1 zlatna, 3 srebrne i 3 brončane.

Zlatnu medalju osvojio je Robert Brodarac kategoriji starijih dječaka. U istoj kategoriji Filip Sertić osvojio je odlično drugo mjesto, a Dario Županić treće mjesto.

U konkurenciji mlađih dječaka druga mjesta su osvojili Mateo Kodrić i Matija Crnković, dok su treća mjesta osvojili Stefan Zečević i Karlo Kodrić.

Ekipno HK Sisak podijelio je treće mjesto sa Podravkom iz Koprivnice, što je fantastičan rezultat obzirom na vrlo kvalitetnu konkurenciju.

Zanimljivo je da je ovaj turnir za dječake bio prva hrvačka manifestacija međunarodnog karaktera organizirana u Sarajevu nakon rata. Odaziv je premašio sva očekivanja. Sudjelovalo je 18 klubova iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine s ukupno 120 hrvača.

Trenerski dvojac HK Siska, Dario Stanković i Nikica Jurčević, bio je više nego zadovoljan postignutim rezultatima i prikazanim hrvanjem.

-Imamo sreću što uprava kluba podržava rad sa najmlađim hrvačima i što nam omogućava nastupe na ovakvim međunarodnim natjecanjima. Iako nastupi na ovakvim turnirima iziskuju velika financijska sredstva, klub ih nam je ipak uspio osigurati te smo u protekla četiri mjeseca odradili već tri međunarodna turnira. Iz turnira u turnir sve više napredujemo i osvajamo sve više medalja. Ovakva praksa pokazala se više nego dobra, jer je to jedini način da naši mladi hrvači steknu potrebno iskustvo i napreduju. Osim toga, i mi se treneri putem ovakvih natjecanja dodatno educiramo. Imamo prigodu vidjeti kako rade drugi treneri i njihovi hrvači, kakvo je suđenje i kakvi su kriteriji sudaca na ovakvim natjecanjima. Kako u klubu vodimo dva pogana sa oko četrdesetak mladih hrvača, nastojimo im prenijeti takva iskustva i unaprijediti naš rad u klubu. Što se tiče ovog natjecanja u Sarajevu, organizatoru turnira odajemo priznanje na izvrsnoj organizaciji, a Sarajlijama na gostoljubivosti i domaćinstvu, specifičnom za Sarajevo i Bosnu. – ističu Jurčević i Stanković.

Za HK Sisak u Sarajevu su 28. ožujka 2009. nastupili:

Stefan Zečević (26 kg)
Matija Crnković (50 kg)
Robert Brodarac (40 kg)
Alen Muratagić (38 kg)
Karlo Kodrić (29 kg)
Mateo Kodrić (41 kg)
Filip Sertić (51 kg)
Dario Županić (51 kg)

Treneri : Dario Stanković i Nikica Jurčević

Komentirajte