6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Požeško kazalište na daskama sisačkog Doma kulture

- Marketing-spot_imgspot_img

Predstavom Indija započinje obilježavanje Svjetskog dana kazališta

Gradsko će kazalište Sisak cijeli ovaj tjedan biti u znaku obilježavanja Svjetskog dana kazališta i to, sudeći po programu, vrlo bogato. Očekuje nas tako premijera Dramskog studija mladih s predstavom Ćelava pjevačica, domaće će predstave putovati i izvan gradskih granica, dok će na sam Dan kazališta, 27. ožujka, u Sisku gostovati etno sastav Ezerki. 
Sve započinje večerašnjom predstavom Indija nastalom u koprodukciji Umjetničke organizacije Mitropa i Gradskog kazališta Požega. Valja naglasiti da je kazališni komad Indija koji je zajedno napisao dvojac najuspješnijih austrijskih kabaretista Josef Hader i Alfred Dorfer, do sada doživio mnoštvo europskih izvedbi, te je preveden na nekoliko stranih jezika, dok je na njemačkom govornom području kazališni hit već 15-tak godina. Redatelj ove predstave, ponovo Austrijanac, Marius Schiener, prilagodio ju je domaćim uvjetima stavljajući u središte priče dvojicu državnih službenika koji putuju hrvatskom provincijom (Zagorjem) ocjenjujući ugostiteljske objekte.
Kritičari su je ocijenili izvrsnim pučkim komadom koji će svakako zadovoljiti kazališni apetit svakog od posjetitelja. Na Siščanima je da se u to i uvjere već večeras u Domu kulture Kristalna kocka vedrine s početkom u 19,30 sati.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti