Naslovnica Vijesti Sisak Preplitanje kampanje i gradskog protokola

Preplitanje kampanje i gradskog protokola

Svi novinari koji su u ponedjeljak bili prisutni dodjeli odora osoblju sisačke ginekologije bili su iznenađeni kada je odore, umjesto prisutnoga i najavljenoga dogradonačelnika Siska Veljka Novaka, podijelio HSP-ov kandidat za gradonačelnika Ivo Šimac.U obraćanju prisutnima on je rekao kako je to potez HSP-a i dar te stranke.

No, ime profesora Ive Šimca, ravnatelja ŠRC-a, nije uopće bilo spomenuto u pozivu novinarima, a problem je i u tome što je poziv uputila služba protokola Grada Siska. Dakle, protokol Grada Siska najavio je donaciju Hrvatske stranke prava i pri tome doveo u zabludu novinare navevši u pozivu da će donaciju uručiti predstavnik Grada Siska.

Iako je na naše pitanje tko je financirao nabavu odora dogradonačelnik Veljko Novak rekao da ih je platio HSP, ostaje nejasno zašto je onda poziv na taj događaj upućen iz Grada, a ne iz same stranke.

“U ponedjeljak, 2. ožujka 2009. godine u 9.30 sati zamjenik gradonačelnika Veljko Novak uručit će primaljama ginekološkog odjela Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić  nove službene uniforme.” –  stoji u pozivu kojeg je potpisala voditeljica Odsjeka za marketing i zaposlenica Grada Siska Koraljka Djetelić, a odore je na kraju dijelio HSP.

Još se jedan slučaj u Gradu Sisku može tretirati kao zloporaba Gradskih institucija u predizborne svrhe. Riječ je o anketi koju provodi Udruga Panonia Savia, čiji je predsjednik Damir Ivanković, a dopredsjednik Mladen Merzel. Anketa se financira iz Gradskog proračuna, a s druge strane Damir Ivanković i Mladen Merzel, kao vlasnik i suradnik Marketinške agencije Infomart provode paralelno i predizbornu kampanju za HDZ i gradonačelnika Dinka Pintarića.

Na promociji ankete gradonačelnik je bio prisutan dok je iz njenog sadržaja vidljivo kako je u biti riječ o ispitivanju javnog mijenja za kasniju izbornu kampanju njihova klijenta.

Komentirajte