5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Koncert Cadenze u Lisinskom

- Marketing-spot_imgspot_img

Gudački kvartet Cadenza održava u Maloj dvorani Koncertne dvorane V. Lisinskog, u srijedu 3. prosinca u 20 sati, 4. koncert II. Ciklusa, pod naslovom “Klasika za mlade”. Gosti su koncerta Župni zbor mladih Put života – Kerestinec pod umjetničkim ravnanjem dirigenta prof. Zorana Jašeka.

Gudački kvartet “Cadenza” čine:  

Krešimir Marmilić – violina
Gorjana Jurilj – violina

Mirko Boch – viola
Vinko Grubešić – violončelo

 

Gudački  kvartet «Cadenza» iz Zagreba osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Od svog osnutka «Cadenza» uspješno nastupa na mnogobrojnim hrvatskim pozornicama kao gudački kvartet, trio i duo, prateći ideju osnutka – ansambl za komornu glazbu «Cadenza». Surađujući s institucijama kojima je uloga i edukativna te nastupajući na mnogobrojnim pozornicama i ljetnim festivalima (Hvar, Rovinj, Poreč, Vrsar, Novigrad, Bol, Dubrovnik, Biograd, Mala dvorana Lisinski…), «Cadenza» je stasala u respektabilan kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima. Surađuje s istaknutim, kao i s mladim nadarenim, glazbenicima te pjevačkim zborovima. Tokom sezona, kvartet se ističe izvođenjem djela poput djela američkog skladatelja Philipa Glassa, španjolskog skladatelja J. C. de Arriage, Glazunova, kao i djelima drugih skladatelja iz programa »Cadenze»: Boccherinia, Haydna, Dvořaka, Brahmsa, Barbera, Čajkovskog, Miletića, Bassanesea, Spadine… Gudački kvartet “Cadenza” djeluje i na promicanju klasične glazbe domaće i svjetske glazbene baštine. «Cadenza» u prosincu 2008. završava II. ciklus koncerata (4) u Maloj dvorani V. Lisinskog u suorganizaciji s Uredom za kulturu Grada Zagreba.

Zbor mladih župe Uzvišenja Svetog Križa iz Kerestinca nosi ime PUT ŽIVOTA i vodi ga profesor Zoran Jašek. Zbor djeluje tri i pol godine i gaji uglavnom duhovni repertoar koji izvodi na misama župe. Nastupali su i na mnogim manifestacijama poput Krapina festa 2006 i  Festivala duhovne šansone, a prošle su godine osvojili laskavu titulu Najperspektivnijeg zbora na festivalu Proljeće u Centru Kaptol u Zagrebu.

Umjetnički voditelj i dirigent zbora je Zoran Jašek, prof.

Zoran Jašek diplomirao je na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji 1978. u klasi prof. Stanka Horvata. U svom pedagoškom radu osnovao je i vodio nekoliko dječjih zborova: Zagrebačka škvadra, Hrvatski mališani (Melbourne, Australija), Prva ljubav, Put života te kulturna umj.društva. Kao skladatelj piše popularnu glazbu za mnoga imena naše estrade poput Tereze Kesovija, Ive Pattiere, Kemala Montena, Miše Kovača, Ksenije Erker, Duška Lokina i drugih. Veliki broj objavljenih skladbi svjedoči o bogatom radu prof. Jašeka kao producenta, aranžera i skladatelja, a kao gitarist godinama je pratio naše poznate pjevače po turnejama diljem svijeta, te objavio samostalni gitaristički album“Doživite radost Božića“. 

PROGRAM 

Franz Schubert – Moment Musical No. 3

Petar Iljič Čajkovski – Trepak (balet Orašar)

Zdenêk Fibich – Poem

Andrew Lloyd Webber – Memory

Scott Joplin – The Streonnus Life

Richard Rodgers – Oh, What a Beautiful Mornin’

Carlos Gardel – Tango

 

_____________________STANKA__________________________

 

Zbor mladih PUT ŽIVOTA Župe Uzvišenja Svetog Križa iz Kerestinca

i

Gudački kvartet Cadenza

 

Taizé – Laudate Dominum

F.Livadić-A.Mihanović –  Mio ti je kraj

Trad. -obr.Z.Jašek – Milost

Zoran Jašek – Božić tvoj i moj

V.Matson-E.Presley – Love Me Tender

B.Danoff,T.Nivert,J.Denver – Take Me Home, Country Roads

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti