Naslovnica Vijesti Sisak HSP raskinuo Sporazum s HDZ-om o zajedničkom izlasku na izbore 2009. u...

HSP raskinuo Sporazum s HDZ-om o zajedničkom izlasku na izbore 2009. u Gradu Sisku

HSP je s HDZ-om u Gradu Sisku početkom tjedna raskinuo već potpisani Sporazum o zajedničkom izasku na predstojeće lokalne izbore u Sisku koji se održavaju u svibnju iduće godine.“Smatram da smo taj Sporazum prerano potpisali i da trebamo drugačije dogovoriti.” – rekao je dogradonačelnik Veljko Novak.

On je istaknuo kako je smetnja u tom dogovoru HSS. “Ja mislim da su HDZ i HSP u protekle četiri godine sami jako dobro upravljali Siskom i da nam ne treba HSS u toj koaliciji. Eventualnim dolaskom HSS-a u Koaliciju HSP bi definitvno izgubio jer bi HDZ imao partnera s razine državne vlasti i u Sisku, a smatram da HSS nije takva snaga u Gradu i da se bez njega može. Ukoliko HDZ želi izaći na izbore sa HSS-om u Sisku neka slobodno to učine, ali bez HSP-a. Mi tada možemo izaći i sami na izbore, a svjesni smo da bez nas nema nikakve vlasti u Gradu.” – rekao je Novak, pojasnivši da su u Sisku jedino tri stranke jake: HSP.HDZ, i SDP.

“Kome HSP da svoju potporu on će sigurno pobijediti, a vjerujem da će HSP biti onaj jezičac koji će odlučiti tko će biti gradonačelnik Siska u iduće četiri godine” – dodao je Novak. Rekao je i da ova odluka o raskidu već potpisanog Sporazuma s HDZ-om ne znači automatski da će koalirati s SDP-om i Vidovićem, ali vremena za konačne odluke, kaže on, još uvijek ima dovoljno.

Komentirajte