8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

HSP raskinuo Sporazum s HDZ-om o zajedničkom izlasku na izbore 2009. u Gradu Sisku

Datum:

Marketing

HSP je s HDZ-om u Gradu Sisku početkom tjedna raskinuo već potpisani Sporazum o zajedničkom izasku na predstojeće lokalne izbore u Sisku koji se održavaju u svibnju iduće godine.“Smatram da smo taj Sporazum prerano potpisali i da trebamo drugačije dogovoriti.” – rekao je dogradonačelnik Veljko Novak.

On je istaknuo kako je smetnja u tom dogovoru HSS. “Ja mislim da su HDZ i HSP u protekle četiri godine sami jako dobro upravljali Siskom i da nam ne treba HSS u toj koaliciji. Eventualnim dolaskom HSS-a u Koaliciju HSP bi definitvno izgubio jer bi HDZ imao partnera s razine državne vlasti i u Sisku, a smatram da HSS nije takva snaga u Gradu i da se bez njega može. Ukoliko HDZ želi izaći na izbore sa HSS-om u Sisku neka slobodno to učine, ali bez HSP-a. Mi tada možemo izaći i sami na izbore, a svjesni smo da bez nas nema nikakve vlasti u Gradu.” – rekao je Novak, pojasnivši da su u Sisku jedino tri stranke jake: HSP.HDZ, i SDP.

“Kome HSP da svoju potporu on će sigurno pobijediti, a vjerujem da će HSP biti onaj jezičac koji će odlučiti tko će biti gradonačelnik Siska u iduće četiri godine” – dodao je Novak. Rekao je i da ova odluka o raskidu već potpisanog Sporazuma s HDZ-om ne znači automatski da će koalirati s SDP-om i Vidovićem, ali vremena za konačne odluke, kaže on, još uvijek ima dovoljno.

Možda vas zanima...

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...