Naslovnica Vijesti SMŽ Čačić danas boravio u našoj županiji i komentirao autocestu ZG-SK

Čačić danas boravio u našoj županiji i komentirao autocestu ZG-SK

Gradnja autoceste od Zagreba do Siska bila je glavna tema današnje tiskovne konferencije HNS-a na kojoj je u Petrinji sudjelovao i predsjednik stranke Radimir Čačić.On je danas zajedno sa saborskim zastupnikom Goranom Beus Richemberghom boravio u posjeti ograncima HNS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji kao dio priprema za lokalne izbore u svibnju naredne godine. Uz podjelu letaka o propustima u gradnji autoceste Sisak – Zagreb Radimir Čačić ocijenio je  kako će ju, uz ovakvu Vladu, ovdašnji građani još dugo čekati.

Čačić je podsjetio je na izjave ministra Kalmete iz 2004. kad je rekao da će gradnja trajati dvije godine. Zatim je premijer Ivo Sanader u srpnju 2006. izjavio: “Ako nastavimo graditi prometnu infrastrukturu ovim tempom, za nekoliko godina više nećemo imati što raditi.“ Tada je rok za prvu dionicu bio do listopada 2007., a završetak do Lekenika do prosinca 2007.

Čačić se osvrnuo i na nedavnu izjavu Jurice Prskala, predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta kad je rekao da je na prva tri kilometra izvlašteno tek 17% zemljišta komentiravši da su time priznali kako zapravo nisu napravili još ništa ali su uspjeli otkupiti 17% od prva tri kilometra pa će tim tempom za 21 godinu otkupiti zemljište na prvoj dionici, a slijedećih 64 godine graditi ovu autocesta.

Podsjetio je kako je za njegova mandata sagrađeno stotine kilometara, a nitko se nije pozivao na alibi u otkupu jer je postavljen zakonski okvir koji omogućava da se na autocestama gradi bez obzira na standardne procese u otkupu.

Komentirajte