Naslovnica Sport Nogomet Segesta eliminirana iz kupa

Segesta eliminirana iz kupa

Od drugoligaša iz Siska bolji je bio prvoligaš, NK Zadar. Momčad sa Stanova u Sisku je pobijedila s 0:2 (0:1).
Iako je domaćin (a u početnoj postavi su dobrim dijelom bili oni koji do sada nisu dobivali veću minutažu) u prvom dijelu više imao loptu u svom posjedu, u 40. minuti poveli su gosti. Nakon što je ogroman dio posla u kaznenom prostoru Segeste odradio Luke Begonja, Ivan Tokić preciznim i odmjerenim šutom matirao je vratara Mrmića.
U nastavku gotovo isti predložak. Segestaši često imaju loptu, ali ne i igru, točnije završnicu kojom bi konkretnije priprijetili zadarskom čuvaru mreže.
S druge strane neodlučnost domaće obrane kažnjena je još jednom u 65. minuti. Begonja je uputio udarac, a Josip Tadić podmeće nogu i to je 0:2. NK Zadar sasvim zasluženo ulazi među 16 ekipa koje nastavljaju borbu za Rabuzinovo sunce. Odigrao je taman toliko koliko mu je bilo potrebno, a Segesti je očito važnije prvenstvo u kojem joj trenutno ne cvjetaju ruže. Već u subotu stiže vodeći 2. HNL, NK Pomorac. Susret počinje u 16:00 sati.

Segesta-Zadar_kup2013_zapisnik
U utakmici 1/16 finala za Segestu su pod vodstvom trenera Ivice Vidovića, kao prva postava, nastupili: Ante Mrmić, Jasmin Šumić, Dino Eberl, Ivan Borković, Milan Krmpotić, Marin Tabaković, Filip Križe, Marko Marković, Benedik Mioč, Ivan Tomičić i Damir Milanović. U drugom poluvremenu u igru su ušli Nikola Eller, Josip Zeba i Matej Dumbović, a izašli su Ivan Borković, Marin Tabaković i Marko Marković.
Utakmicu je sudio Dalibor Mlakar, a pomoćnici su mu bili Krunoslav Ambrinac i Andrija Olujić (svi iz Zagreba). Susret je na Gradskom stadionu, po lijepom sunčanom vremenu, pratilo 300-njak gledatelja, koji su uoči početka susreta minutom šutnje odali počast nedavno preminulom počasnom predsjedniku HNS-a, bivšem igraču, treneru, izborniku i dugogodišnjem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Vlatku Markoviću.

Komentirajte