Naslovnica Vijesti SMŽ Otvorena Dnevna bolnica za oboljele od demencije u Ravniku

Otvorena Dnevna bolnica za oboljele od demencije u Ravniku

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, u četvrtak, 25. lipnja 2020. godine, je u Ravniku (Grad Popovača) rezanjem vrpce svečano otvorio objekt Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, Dnevnu bolnicu za oboljele od demencije na dislociranoj lokaciji Ravnik.

U novouređenom prostoru pacijenti i njihove obitelji moći će sudjelovati u programima koje će provoditi liječnički i terapijsko-rehabilitacijski tim.

Osobe koje brinu o oboljelima od demencije predstavljaju njihove njegovatelje. To su najčešće djeca koja uz svoj posao trebaju skrbiti o roditeljima ili supružnici koji su također starije životne dobi i nerijetko imaju jednu ili više kroničnih bolesti.

Dnevna bolnica za oboljele od demencija je osnovana s ciljem poboljšanja kvalitete života oboljelih kao i njihovih obitelji.
Objekt bolnice, koji dugo nije bio aktivan, na ovaj je način ponovno stavljen u funkciju. Sukladno svim suvremenim standardima u liječenju demencija opremljen je prostor za ovu dnevnu bolnicu. Velika je potreba za ovakvim sadržajem, i u našoj županiji, a i u bliskim područjima, gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Sam projekt je koštao šezdesetak tisuća kuna, isto toliko je uloženo u opremu, a sve je radove izvela tehnička služba bolnice.

Komentirajte