5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021
Naslovnica Blog

Trgovine, ljekarne, pekare

Bakery
Bakery

OTVORENE TRGOVINE U SISKU – JAVITE NAM INFORMACIJE AKO KOJE NEMA NA POPISU  ( info@sisak.info) ili na naš Facebook

Molimo Vas da pratite ovaj Facebook post za svježe informacije. Hvala svim čitateljima i normalnim ljudima koji u komentarima postaju konstruktivne tekstove i informacije.

I u Sisku se bira novi Pan – jeste li i vi na glasanju u petak?

Na što vi pomislite kad pomislite na petak? Na kraj radnog tjedna, na odmor, uživanje s obitelji i prijateljima, druženje, izlazak? A jeste li se ikad zapitali kakvog je petak okusa?

Na ovo pomalo neobično pitanje traži se odgovor diljem Hrvatske, jer ovog petka bira se novi Pan – pivo s okusom petka.

Izbori se održavaju i u našem gradu, u kafiću Charlie Brown ovog petka, od 17 do 20 sati.

Između čega se bira?

Na glasačkim mjestima isprobavaju se tri različita piva između kojih će svaki glasač davati glas onom koje za njega ima okus petka. Radi se različitim varijacijama lagera, koji odgovaraju prepoznatljivom Pan motu ‘Osvježi dan’. Tako se probati može:

A – Magličasto na izgled i zaokruženog okusa, ovo pivo odlikuje punoća pivskog kvasca.
B – Bistre boje i bogate pjene, ovo pivo svoj raskošni okus duguje izraženom karakteru Saaz hmelja.
C – Istančane arome i crvenkaste boje, ovo pivo profinjeni je klasik blage gorčine s primjesom karamele.

Nakon što isprobate sva tri kandidata za novi Pan, pristupa se glasanju, koje je naravno, anonimno.

A kad će novi Pan?

Kad se prebroje svi glasovi iz cijele Hrvatske, pobjedničko pivo s okusom petka vrlo brzo će biti proizvedeno. Tako je ovo jedinstvena prilika da odaberete pivo koje najviše odgovara vašem osjećaju petka i uživate u njemu kad god želite.

Ako vas zanima više o Pan izborima, svakako posjetite web stranicu www.panpivo.hr/pivosokusompetka, na kojoj se možete i službeno prijaviti na glasanje.

Ulaz na glasačko mjesto je slobodan, ali količina piva je ograničena, pa svakako dođite na vrijeme na izbore…ipak na ovakve nemate priliku izaći često!

 

Promidžbeni tekst

SAMO DANAS -30% NA MAČKA U VREĆI! Na koje sve načine postajete žrtve marketinške zavjere?

Vaše zdravlje ne pristaje na kompromis!

 

Sigurna sam da se svakome od nas dogodilo da smo bili nasamareni i kupili “mačka u vreći” u zamjenu za ORIGINAL. Naše neznanje, nepažnja ili u najvećem slučaju neinformiranost su nas često doveli do takve situacije, no ne brinite, događa se i najboljima!

Kada govorimo o “mačku u vreći” podrazumijevamo kopije brandova odjeće, obuće, filmova, igrica i sličnih krivotvorina koje su nam svima vrlo dobro poznate.  Postoje oni kupci koji “mačka u vreći” kupuju svjesno i to je uredu.

No, šalu na stranu,  postoje i oni koji “mačka” kupuju ne znajući da ih netko pokušava prevariti te postaju žrtve neznanja koje gube svoj novac, ali i narušavaju svoje zdravlje.

Jeste li ikada kupili cipele koje ste obuli samo jednom i nikad više? Privukla nas je niska cijena? Atraktivan izgled? Na kraju Vas je čekala duuuga noć bolova umjesto da ste uživali u dobrom provodu?

Ista stvar se događa i s Vašim zubima! Nude Vam se “bijele plombe” po niskim cijenama izrađene od materijala koji uopće nije predviđen za to?  Proteza za 80 kn brzom dostavom? Svi znamo da za malo novca ne možemo očekivati visoku kvalitetu, no problem nastaje kada za Vašeg “mačka” date pozamašnu svotu novaca, a niste dobili ono što ste tražili! Kako naučiti živjeti s tim?

Sve više i više pacijenata dolazi u Stomatološku Polikliniku Breyer u potrazi za rješenjem kako bi spasili što se spasiti više ne može.

Najbolji primjer je ALL ON 4 terapija. Danas se na tržištu nudi sve i svašta, no što Vam se pakira pod ALL ON 4 ORIGINAL? Koja vrsta implantata se ugrađuje? Tko Vam ih ugrađuje? Imate li garanciju? Imate li implantološku knjižicu i znate li koju sigurnost ona pruža? Koliko se često i gdje osoblje koje Vam ugrađuje implantate educira? Da li je proteza fiksna?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja o ALL ON 4 ORIGINAL -u te koja je garancija kvalitete terapije u Stomatološkoj Poliklinici Breyer saznajte u našem sljedećem članku ili nas kontaktirajte OVDJE. Rado ćemo Vam pomoći!

 

Idući put, kada će Vam se nuditi “mačak u vreći”,  ZAPITAJTE SE! KOJA JE CIJENA VAŠEG ZDRAVLJA?

Autor: Marta Lovrić, Stomatološka Poliklinika Breyer

Promidžbeni tekst

 

 

 

 

 

Priopćenje za medije Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak

Svjedoci smo još jednog napada i pokušaja prijevare MOL-a, s namjerom gašenja rafinerije u Sisku kao glavnog konkurenta Molovim rafinerijama.

Sa najnovijom odlukom o utovaru nafte u sisačkoj rafineriji i prijevoza željezničkim cisternama u rafineriju u Rijeci, nisu upoznati Nadzorni odbor kao niti Uprava Ine, a protivne su dogovoru sa Vladom RH o zaustavljanju ovih aktivnosti.

Stožer je sa namjerama utovara nafte upoznao lokalnu zajednicu, župana Sisačko moslavačkog g. Ivu Žinića i gradonačelnicu grada Siska gđu. Kristinu Ikić Baniček, a informacija je proslijeđena i do svih važnih institucija vlasti u RH.

Danas, kada Dalmaciju pustoše požari, pitamo se da li ćemo riskirati i nove ekološke katastrofe i požare u drugim dijelovima Lijepe naše? Prije eventualnih katastrofa u Gorskom kotaru, iz Siska poručujemo kako će prvo morati biti ugašen požar radnika sisačke rafinerije.

Vladu Republike Hrvatske pozivamo na hitnu intervenciju i zaustavljanje ove besmislene odluke.

Stožer je na sinoć održanom sastanku potvrdio svoje odluke od ranije, te čvrsto stoji pri odluci kako odvoz hrvatske nafte iz Siska neće dozvoliti. Koordinacija i organizacija blokade pruge na izlazu iz rafinerije je na najvišoj razini. Sindikati i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata INA Sisak su u stalnom kontaktu sa radnicima, a UHBDR i sa svim krovnim udrugama i mnogim braniteljskim udrugama diljem Republike Hrvatske.

STOŽER ZA OBRANU RAFINERIJE NAFTE SISAK

DOSTA VAM JE TRAŽENJA MAJSTORA ZA SERVIS PVC STOLARIJE – UČINITE TO SAMI UZ PAR SAVJETA

DOSTA VAM JE TRAŽENJA MAJSTORA ZA SERVIS PVC STOLARIJE – UČINITE TO SAMI UZ PAR SAVJETA

 

Servis pvc stolarije je posao koji svatko može uraditi uz par savjeta i malo volje. Nije potrebno plaćati i tražiti majstore koje je ionako teško dobiti za sitne popravke. Sav posao je moguće napraviti sa okretanjem inbus ključa i to je jedini alat koji će Vam trebati.

Na slikama prikazujemo podešavanje prozora i balkonskih vrata ( 1 slika ) a na trečoj slici prikazujemo podešavanje ulaznih vrata i kliznih stijena.

 

Pvc prozori se znaju s vremenom “raštelati” iz raznih razloga; krivo su podešeni prilikom montaže prozora ili uopće nisu ni podešavani, krivo su postavljeni u vodenu vagu pa se prozori sami otvaraju ili zatvaraju.

Čest je slučaj da se s vremenom i sami materijali od kojih je napravljen prozor prilikom upotrebe “sjednu” pa ih je potrebno podesiti nakon čega obično nije više potrebno podešavati duže vrijeme. Također uputno je par mjeseci nakon ugradnje prozora napraviti mali servis odnosno podešavanje jer to je vrijeme kad materijali obično odrade svoje utezanje.

Postoje i razlike u okovu koje utječu na veću mogučnost “raštelavanja” prozora. Naime, kod prozorskog okova postoje okovi sa gljivastim čepovima i okov na kojem su obični  valjkasti čepovi .

Gljivasti čepovi prilikom zatvaranja prozorskog krila ulaze u sigurnosnu upadicu koja ima utor sa unutarnje strane i na taj način kod zatvaranja se praktički krilo fiksira sa doprozornikom jer ga drže gljivasti čepovi. Krilo se ne može “raštelati” a ujedno je to i veći sigurnosni moment jer se krilo ne može sa vanjske strane obiti nekom vrstom poluge.

Klizna vrata i ulazna vrata se također podešavaju inbus ključem i na sljedećoj slici ćemo Vam prikazati mogučnosti podešavanja:

Servis odnosno podešavanje  pvc ulaznih vrata je jednostavan posao.

Najčešći problem koji se može pojaviti kod ulaznih vrata uslijed “raštelavanja” je da krilo zapinje o dovratnik ili aluminijski prag. Također se može dogoditi da se krilo teško zatvara jer je loše podešen središnji prihvatnik koji prihvaća bravu . Na tom prihvatniku postoje dva vijka koja se lagano odvrnu ali ne do kraja i nakon toga se podesi tvrdoča zatvaranja. U zimskom periodu bilo bi dobro malo podmazati dio koji  izlazi iz brave jer se tako smanjuje trenje i vrata se lakše zatvaraju.

Na pantima za ulazna vrata moguće je podesiti odnosno centrirati vratno krilo u odnosu na dovratnik. Sa donje strane je utor za inbus i tu se podešava visina a sa strane je utor za inbus i tu se centrira širina krila u odnosu na dovratnik.

Klizna vrata se također znaju “raštelati”.

Obično se događa da se klizno krilo ne zatvara glatko, zapinje o štok i sl.

Potrebno je maknuti ukrasne maske sa donje strane okova i na samim kolicima postoje dvije matice ili inbus utora ( jedna sa lijeve strane a druga sa desne strane) koje je onda potrebno podesiti. Okretanjem u smjeru kazaljke na satu cijelo klizno krilo se podiže a okretanjem u kontra stranu klizno krilo se spušta.

Na taj način se ujedno centrira i širina krila u odnosu na doprozornik.

 

Centro okov za pvc stolariju je potrebno jednom godišnje podmazati kako bi okov duže trajao ( utori na mjestu gdje se nalaze čepovi ) a ujedno i bolje funkcionirao.

Otkrit ćemo Vam još jedan trik:

Ako imate bijele prozore i želite da budu što duže čisti i bijeli onda je najbolje da se jednom godišnje detaljno očiste od prljavštine a nakon toga ih možete ispolirati krpicom i običnim baby uljem i na taj način će prljavština koja se hvata za površinu i ostati na površini umjesto da uđe dubinski i promijeni boju plastike pa ćete prilikom sljedećeg pranja stolarije samo ukloniti prljavštinu koja se nataložila na površini.

 

Napominjemo još da objekti u kojima ima duhanskog dima a slabo se provjetravaju utječu na pvc stolariju i takva stolarija u pravilu brzo požuti pa je dobro da se takvi prozori češće poliraju uljem kako bi održavanje bilo lakše.

 

 

 

Ako imate dodatna pitanja u vezi servisa i podešavanja pvc stolarije posjetite http://www.pvc-stolarija.hr i pitajte nas. Bit će nam zadovoljstvo podijeliti koji savjet .

Također pogledajte sve o servisu i popravcima kuhinje i kuhinjskih elemenata.

Sponzorirani članak

Živjeti islam – Hrvatska

Nakon što je 2016. obilježena stogodišnjica priznavanja islama u Hrvatskoj, u novembru iste godine položen je i kamen temeljac za islamski centar u Sisku. Bit će to, uz one u Zagrebu i Rijeci, treći islamski centar u Hrvatskoj.

 

Polaganje kamena temeljca u Sisku simbolični je i historijski događaj za najmlađu članicu Evropske unije. Hrvatska je ulaskom u zajednicu evropskih država prihvatila i principe otvorenosti prema manjinskim zajednicama. Međutim, mnogi u toj zemlji, pa i muslimani, smatraju da bi Hrvatska, zbog odnosa prema islamu i uspješne integracije muslimana, mogla biti primjer Evropi. Polaganje kamena temeljca za islamski centar bilo je, ipak, posebno značajno za 4000 muslimana koji žive u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Priželjkivali su to još od utemeljenja Islamske zajednice u tom gradu 1967. godine. Od tada do 1974. godine muslimani su se okupljali po kućama, a kasnije su kupili kućicu na periferiji Siska, čiji su prostor prilagodili svojim vjerskim potrebama.

Novi serijal Al Jazeere Balkans „Živjeti islam – Hrvatska“, u čijih pet epizoda pokušavamo gledaocima otkriti kako zaista izgleda život i praktikovanje islama u toj zemlji, treću je epizodu posvetio upravo životu muslimana u Sisku i njihovom snu o gradnji savremenog islamskog centra. Kroz tu priču vodi nas sisački imam Alem Crnkić, koji posebno ističe dobrosusjedske odnose, o čemu svjedoče mnogobrojni prilozi i donacije građana nemuslimana za pomoć gradnji centra.

O tim dobrosusjedskim odnosima na najljepši način svjedoči i podatak da muslimani kuću koju koriste kao džamiju dijele sa sustanarom i susjedom Dragom Batinjanom. Njegova je dnevna soba od džamije odvojena samo zidom. Kako ti odnosi izgledaju iz  perspektive ovih susjeda, možete saznati u trećoj epizodi serijala „Živjeti islam – Hrvatska“.

 

Emisiju Živjeti Islam – Hrvatska možete pogledati ovdje:

 

https://youtu.be/znqlFNjWtKw

Sponzorirani članak

Pijani vozač usmrtio biciklisticu

U subotu ujutro, 4. prosinca, oko 7.30 sati, na području Velike Ludine u mjestu Vidrenjak, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala vozačica bicikla, priopćila je policija.

Do nesreće je došlo kada je osobnim vozilom koprivničkih registracija, pod utjecajem alkohola od 2,29 promila i pod zabranom, upravljao 28-godišnji muškarac s područja Kloštra Ivanića, dok se u vozilu kao putnik nalazio 23-godišnjak. On je po ulasku u zavoj, uslijed neprilagođene brzine, prešao na suprotnu prometnu traku, sletio na zemljanu površinu i udario u bicikl kojim upravljala 51-godišnja žena koja se kretala nogostupom, nakon čega je udario u betonsku ogradu. Od siline udarca, žena je odbačena u dvorište gdje je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminula, a tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik.

Vozač je uhićen te će uz kaznenu prijavu zbog Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

SUBOTA: 114 novih slučajeva zaraze u SMŽ

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo sto i četrnaest novooboljelih
osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Radi se o trideset i pet osoba s područja grada Siska, dvadeset i jednoj osobi s
područja grada Petrinje, trinaest osoba s područja grada Kutine, osam osoba s područja grada Gline, sedam osoba s područja grada Novske, šest osoba s područja općine Lekenik, pet osoba s područja općine Sunja, pet osoba s područja općine Topusko, pet osoba s područja općine Gvozd, četiri osobe s područja grada Popovače, tri osobe s područja općine Velika Ludina i dvije osobe s područja općine Hrvatske Kostajnice.

Izvješće 04122021-ispavak

Predstavljen projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča”

Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz Općinu Lekenik, Udrugu PET PLUS i Agenciju Lokalne demokracije Sisak predstavili su projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča” koji se provodi s ciljem poticanja čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Projekt obuhvaća razne skupine – djecu i mlade do 25 (razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju), starijih (obrazujući ih kroz radionice informacijske pismenosti) te nezaposlene (potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje).

Provedba aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija izvodit će se kroz 215 radionica i 18 različitih aktivnosti tijekom 24 mjeseca provedbe. One uključuju radionice brzog čitanja, kreativnog pisanja, strip radionice, radionice informacijske pismenosti, motivacijske čitalačke radionice, održavanje predstava, večeri poezije za sve dobne skupine i mnoge druge.

U sklopu projekta posebno mjesto zauzima pokretna knjižnica – bibliokombi koji će obilaziti Lekenik i okolicu te osigurati dostupnost knjige svim stanovnicima općine Lekenik.

Po završetku projekta knjižna građa bit će predana Narodnoj knjižnici i čitaonici Lekenik.
Kampanja podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju izvodit će se gostovanjima na radijskim postajama, predstavljanjem putem društvenih mreža, javno vidljivim plakatima i emitiranjem radijskih spotova.

Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta: 3.880.517,78 kn od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 3.298.440,11 kn te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske 582.077,67 kn. Razdoblje provedbe projekta je rujan 2021. – rujan 2023.

Opća bolnica u Sisku je jedina županijska bolnica u RH koja pruža uslugu snimanja CBCT

Od 23. studenoga 2021. godine pacijentima sisačke Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” je dostupno snimanje ortopana u OB ‘Dr. Ivo Pedišić’ Sisak, ali i posve suvremene metode 3D snimanja – CBCT-a.

Iako je korisnicima zdravstvenih usluga u našem gradu dobro poznato da su do sada ortopan snimku čeljusti mogli napraviti u Domu zdravlja Sisak te kod privatnika uz plaćanje, sigurno će veseliti informacija da sada snimanje mogu obaviti i u bolnici na odjelu radiologije uz izdanu e-uputnicu i bez prethodne narudžbe.

Također, od sada je dostupna i usluga snimanja CBCT-om, uz prethodnu narudžbu od strane liječnika koji indicira navedenu pretragu.

CBCT je napredna tehnika snimanja, prvenstveno namijenjena za dijagnostiku i planiranje zahvata u području čeljusti, zuba, sinusa te se najviše koristi u oralnoj kirurgiji, dentalnoj implantologiji, ortodonciji, otorinolaringologiji, endodonciji. Snimanje podrazumijeva seriju snimaka koje računalo rekonstruira omogućujući pregled u sve 3 ravnine te dalju brzu obradu snimaka i mnogobrojne alate koji su dostupni liječniku kroz programsku podršku. Snimke su visoke preciznosti (do 0,09 mm) te bitno nižih doza ionizirajućeg zračenja u odnosu na klasične CT snimke (od 4 do 60 puta).

Osim što CBCT predstavlja sam vrh u radiološkoj dijagnostici odgovarajućeg područja, veliki je značaj za pacijente naše županije koji su do sada za istu uslugu morali ići u KBC Rebro ili sami snositi troškove za snimke učinjene kod privatnika.

Također, vrijedi naglasiti da time OB Sisak nastavlja držati korak sa suvremenim dostignućima na području struke, ali istovremeno biva i promicatelj novih standarda, obzirom da smo za sada jedina županijska bolnica na području RH koja pruža navedenu uslugu.

Vrijednost uređaja je 313.750 kuna i bolnica ga je kupila iz sredstava donacije prikupljenih nakon potresa.

Svećenici Đakovačkog dekanata pomažu stradalima u potresu

Svećenici Đakovačkog dekanata, Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni dekanom preč. Ivanom Lenićem posjetili su Sisačku biskupiju. Tom prigodom susreli su se i s biskupom Vladom Košićem te su u njegovoj pratnji obišli srušenu katedralu Uzvišenja sv. Križa u Sisku, svetište Majke naših stradanja u Gori i crkvu sv. Lovre u Petrinji.

Na kraju, posjetili su i Caritas Sisačke biskupije gdje je dekan Lenić predao ravnateljici Caritasa Kristini Radić kolektu koja je prikupljana u tom dekantu u akciji solidarnosti s Banovinom od 14. do 21. studenoga. Biskupu Košiću dekan Lenić predao je darove koje su svećenici prikupili za svoje stradale kolege, a pomoć je dobila i župa Gora. Lenić je istaknuo kako je cilj ove akcije bio ne samo prikupiti materijalna dobra, već i senzibilizirati vjernike Đakovačkog dekanata sa situacijom na području Sisačke biskupije skoro godinu dana od potresa. Ustvrdio je i kako je želja njega i svih svećenika bila osobno doći u Sisak kako bi posvjedočili svoju blizinu s ljudima ovoga kraja te kako bi doprinijeli tome da Banovina ne padne u zaborav već da se obnovi i duhovno i materijalno.

Gostima je na darovima i riječima ohrabrenje od srca zahvalio biskup Košić, zamolivši ih da prenesu svojim vjernicima riječi zahvale, što su odvojili od svojih potreba kako bi pomogli ljudima ovog kraja.

Tijekom sljedećih nekoliko dana u biskupijski Caritas stići će i kamion s prikupljenom hranom i higijenskim potrepštinama.

(SV)

Sisak: Krađa čamca

U utorak, 30. studenog, nepoznati je počinitelj s obale ušća rijeke Kupe u Savu u Sisku, ukrao čamac 65-godišnjeg vlasnika. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe, a za kradljivcem se traga.

Sa subote na nedjelju pojačani nadzor u prometu

Sa subote na nedjelju, 4./5. prosinca, u vremenu od 18 do 1 sat, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke, bit će provedena akcija usmjerena na nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Pijan vrijeđao policijskog službenika jer nije htio nositi zaštitnu masku u trgovini

Jučer, 2. prosinca, u večernjim satima, u mjestu Vrginmost, u trgovini je zatečen 40-godišnjak koji nije koristio zaštitnu masku i koji je pod utjecajem alkohola od 0,91 promila prilikom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, priopćila je policija. Uhićen je i doveden u prostorije nadležne policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja osumnjičeni će biti doveden nadležnom Općinskom sudu.

Najave za subotu, 4. prosinca

PETRINJA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić u subotu, 4. prosinca 2021. godine, s početkom u 11 sati u Društvenom domu Hrastovica (Grad Petrinja) nazočiti redovnoj sjednici Skupštine Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

PETRINJA – Sisački biskup Vlado Košić krstit će, u subotu, 4. prosinca u 10 sati u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, peto dijete obitelji Ergović.

SISAK – Svečano misno slavlje u povodu 12. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, predvodit će u subotu, 4. prosinca u 19 sati u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku, biskup Vlado Košić.

 

Počela rezervacija i prodaja ulaznica za Zlatnu piruetu

Počela je rezervacija i prodaja ulaznica za Zlatnu piruetu.

Svoje mjesto u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku moći ćete rezervirati na nekoliko načina:

Pozivom na brojeve: 099 497 05 03 i 098 981 2890
Putem obrasca na našoj web stranici https://src-sisak.hr/zlatna-pirueta
Direktnom kupnjom ulaznica na recepcijama Ledene i Gradskog bazena
Rezervirate točno određeni događaj u danu ili cijeli dan.

Obvezno napišite kada i gdje planirate preuzeti Vaše ulaznice.
Rezervacije telefonski ili online se čuvaju do 45 min prije početka rezerviranog termina.
Prilikom rezervacije ostavljate ime i prezime, broj mobitela i e-mail te za koji dio natjecanja rezervirate.

Cijena za cijeli dan natjecanja je samo jedna, osim za Reviju pobjednika.
Moguće je rezervirati maksimalno 4 ulaznice.

Cijena ulaznice po danu su 20 kn pojedinačna, 10 kuna za djecu od 13 do 15 godina,
te 40 kn obiteljska ( dvoje odraslih i dvoje 2 djece do 15 godina).
Djeca do 12 godina imaju slobodan ulaz.

Revija pobjednika je poseban događaj i cijene su identične kao i za natjecanje.
20 kn pojedinačna, 10 kn za djecu od 13 do 15 godine te 40 kn obiteljska (dvoje odraslih te dvoje djece do 15 godina.)

Odlična je vijest da svi oni koji žele doći gledati Zlatnu piruetu, a žive izvan Siska, pristići mogu po povoljnim cijenama prijevoza vlakom. Naime, HŽ je odobrio popust od 40% na svim redovnim linijama za/iz Siska za vrijeme trajanja Zlatne piruete.

Uz ulaznice obratite pozornost na mogućnost odigravanja nagradne igre.

Vaše kupljene ulaznice moći ćete iskoristiti za neki od programa ŠRC-a Sisak ukoliko dođe do neželjene situacije otkazivanja zbog Covida.

PETAK: 128 novih slučaja zaraze

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo sto dvadeset i osam
novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19.

Radi se o četrdeset osam osoba s područja grada Siska, dvadeset i tri osobe s područja
grada Novske, šesnaest osoba s područja grada Kutine, petnaest osoba s područja grada
Popovače, osam osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s područja grada Gline, dvije osobe s područja općine Hrvatske Dubice, dvije osobe s područja općine Hrvatske Kostajnice, dvije osobe s područja općine Lipovljani, dvije osobe s područja općine Velika Ludina, jednoj osobi s područja općine Martinska Ves i jednoj osobi s područja općine Lekenik.

Izvješće 03122021

Mađarska gradi osnovnu školu u Petrinji, a obnovit će i crkvu u Žažini

U Petrinji je prezentiran projekt izgradnje nove zgrade I. osnovne škole Petrinja. Naime, nakon katastrofalnog potresa koji se dogodio na području Sisačko-moslavačke županije u prosincu 2020. godine, Vlada Republike Mađarske donijela je odluku i o donaciji odnosno financiranju izgradnje novog objekta I. osnovne škole u Petrinji.

Prezentaciji, koju je održala Mađarska ekumenska humanitarna organizacija, nazočili su veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Csaba Demcsák, državni tajnik za vjerske i etničke odnose Ureda predsjednika Vlade Mađarske Miklós Soltész i predstavnici mađarske tvrtke koja je izvođač radova, kao i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, župan Ivan Celjak te zastupnik u Hrvatskom saboru Robert Jankovics.

Nakon prezentacije, domaćini i gosti su obišli lokaciju gradnje nove škole, gdje su mađarski državni tajnik Miklós Soltész i župan Ivan Celjak dali izjave predstavnicima medija.

„Prijatelji se prepoznaju u nevolji,“ rekao je Soltész, dodajući kako je zato Mađarska vlada brzo reagirala nakon potresa, najprije donacijom kontejnera i uporabnih predmeta. Tu je bila i pomoć prema djeci i mladima, ljetovanje za djecu na Pagu i u Mađarskoj. Drugi krug, rekao je, podrazumijeva manje potpore, kao što je pomoć Glazbenoj školi u Petrinji. Iz Mađarske dolaze dvije velike pomoći, jedna je obnova crkve u Žažini, a druga je potpuna izgradnja nove škole u Petrinji. Uz školu će se graditi i sportska dvorana i igrališta pored škole. „Razgovarali smo o tome kako ubrzati radove i ostvariti plan da škola bude gotova u roku od dvije godine.“

Župan Ivan Celjak je rekao kako je s mađarskim predstavnicima održan konstruktivan, operativan sastanak: „Razgovarali smo o izgradnji I. osnovne škole Petrinja, isto tako i o obnovi crkve u Žažini. Mađarska je osigurala 27 milijuna eura, što je najveća donacija na petrinjskom području nakon katastrofe koja nas je, nažalost, snašla.“ Župan je zahvalio prijateljima iz Mađarske na velikodušnoj donaciji za izgradnju I: osnovne škole, ali isto tako i Hrvatima iz Mađarske koji su osigurali donaciju u iznosu od oko 450 000 kuna, koja će biti iskorištena za obnovu objekta koji je koristio područni odjel Glazbene škole Frana Lhotke Sisak. Zahvalio im je i na pomoći djeci i mladima, ljetovanju za djecu u srpnju i kolovozu ove godine.

„Sisačko-moslavačka županija ulaže velike napore u osiguravanje što kvalitetnijih uvjeta za obrazovanje na području grada Petrinje. Iznimno važno nam je bilo da učenici s područja Petrinje upisuju ovu školsku godinu na području Petrinje, jer smo znali da ako učenici upišu školu izvan naše županije da to znači iseljavanje i učenika i njihovih obitelji. Očekujemo da će do početka idućeg semestra biti gotovi radovi u potkrovlju OŠ Dragutina Tadijanovića i da ćemo tamo vratiti studente Učiteljskog fakulteta, odsjeka u Petrinji,“ zaključio je župan Ivan Celjak.

Na području Kutine policija zatekla dvojicu muškaraca s drogom

U srijedu, 1. prosinca, u večernjim satima na području Kutine, policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka u neovlaštenom posjedovanju 7 grama droge marihuane i 0,5 grama amfetamina tzv. speed.

Istoga dana, u noćnim satima, zatečen je i 34-godišnjak u posjedovanju 90 grama droge marihuane.

Od osumnjičenih je droga oduzeta te će protiv njih biti podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Grad Sisak predlaže novi način subvencioniranja mladih obitelji – savjetovanje do 6. prosinca

Odlukom o stambenom zbrinjavanju mladih obitelji na području Grada Siska predviđaju se mjere u smislu povoljnijih uvjeta i subvencioniranja stambenog zbrinjavanje mladih obitelji koje su izabrale Sisak kao mjesto stanovanja.

Cilj Odluke je unapređenje položaja i kvalitete života mladih obitelji.

Odlukom se uređuju način, uvjeti i postupak raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada u svrhu poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.

Raspolaganje nekretninama podrazumijeva se osnivanje prava građenja i prodaja građevinskih parcela u vlasništvu Grada Siska u svrhu poticaja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.

Pod pojmom nekretnina u smislu ove Odluke smatra se građevinsko zemljište na kojem je moguća izgradnja objekata stambene namjene u vlasništvu Grada.

U privitku se nalazi prijedlog Odluke o subvencioniranju stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području Grada Siska te obrazac za sudjelovanje u savjetovanju s javnošću kojeg možete popuniti i dostaviti na adresu elektroničke pošte: mediji@sisak.hr zaključno do 6. prosinca 2021. godine.

Prijedlog-odluke-o-subvencioniranju-stambenog-zbrinjavanja-mladih-obitelji-na-području-Grada-Siska

Idući tjedan akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu organiziraju tri akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Akcije će se održati u MO Eugena Kvaternika – Lasinjska ulica 15 (Plavi dom)

Ponedjeljak 06.12.2021- od 9:00 do 13:00 h

Utorak 07.12.2021- od 12:30 do 17:30 h

Srijeda 08.12.2021- od 12:30 do 17:30 h

Sukladno odluci Vlade RH, darivatelji koji sa sobom neće imati valjanu COVID-19 potvrdu ili relevantan negativni test (PCR/antigenski), neće moći pristupiti darivanju.

Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi krvnih grupa A ,B i 0 iz HZTM mole darivatelje da se odazovu darivanju krvi. 

 

Novska: Krali robu u trgovini

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Novska dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije žene i trojicom muškaraca zbog krađe. Naime, njih se sumnjiči da su u utorak, 30. studenog, iz trgovine na Trgu Đure Szabe u Novskoj ukrali razne odjevne predmete, vrijednosti oko 2700 kuna. Zbog ove krađe osumnjičeni će biti kazneno prijavljeni nadležnom državom odvjetništvu.

 

Najave za petak, 3. prosinca

SISAK – Otvarajuća konferencija projekta novog EU projekta Udruge IKS i partnera – (Re)build – rekonstrukcija, revitalizacija, regeneracija i izgradnja boljeg društva (Re)Build održati će se u petak 03.12.2021 godine u 18:00 h u prostorijama kluba mladih Skwhat, Sisak (Park Perivoj Viktorovac bb).

Projekt ima za cilj jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice te će u sklopu istoga biti zaposlene 3 mlade osobe. U sklopu otvarajuće konferencije, posjetitelji su pozvani sudjelovati na informativnoj promotivnoj radionici ”Bullet Journal kao alat za (samo)organizaciju i kreativnost” koja će se održati neposredno prije početka konferencije od 16:00 , također u prostorijama klubu mladih Skwhat. Na konferenciji će posjetiteljima biti predstavljen projekt, te edukativni program i aktivnosti projekta u koje će se moći uključiti kako bi ojačali vlastite kapacitete.

SISAK  – Završna konferencija projekta ZAŽELI – Program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije će se održati u petak, 03. prosinca 2021. godine, u 10.00 sati, u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu, Trg Josipa bana Jelačića 9, Sisak.

Caritas Sisačke biskupije u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Sisak i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ispostava Sisak ovih dana zaključuje ovaj uspješna program. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu.

PETRINJA – Načelnik Stožera CZ Grada Petrinje Branislav Koljaja, Ivana Malović,
ravnateljica CK Petrinja Zvonimir Ljubičić, zapovjednik JVP Petrinja, Krunoslav Komesar i Andrija Stipić, iz hrvatskog centra potresnog inžinjerstva- interventni odjel, koordinatori za Petrinju sutra, 3. prosinca u 12 sati nazočit će postavljanju transparenta zahvale volonterima.

Postavljanje se organizira na pročelju Hrvatskog doma u ulici M. Gupca 2., a uz Međunarodni dan volontera koji se obilježava 5.prosinca, a simbolički predstavlja zahvalu svim volonterima koji su od 29-prosinca poslije potresa pomagali Petrinji.

NOVSKA – Završno izdanje ”Književnog taburea” u 2021. godini održat će se u petak, 3. prosinca s početkom u 17:30 sati na našoj uobičajenoj adresi: Novska, Centar za mlade, Ulica Tina Ujevića 2.

Glavna gošća večeri je pjesnikinja iz Pakraca Senka Slivar. Publici će se predstaviti pjesmama iz svoje posljednje zbirke Kantice u pijesku i dijelom pjesama iz novog rukopisa u nastajanju.

Tribina će se održati uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Bez struje u petak, 3. prosinca, okolica Gline

Bez struje će u petak, 3. prosinca, biti okolica Gline.

Mjesto: BOJNA, MALI OBLJAJ, VELIKI OBLJAJ
Ulica: BOJNA: BOJNA 36, 42, 48-50 par, 56, 60-62 par, 92, 102, 114, 13, 17, 35-37 nep, 45, 87, 99, 109, 117-119 nep, MALI OBLJAJ: MALI OBLJAJ 16-18 par, 24, 24/A, 30, 36-38 par, 110-112 par, 116, 1-3 nep, 3/C, 3/D, 11, VELIKI OBLJAJ: VELIKI OBLJAJ 4-8 par, 14, 46, 74, 102, 110, 124, 140, 160, 168, 7, 13, 111, 135, 147
Napomena: Planirani radovi na dalekovodu.
Očekivano trajanje:
09:00 – 14:00
Radovi: planirani

 

Pretragom pronađene dvije puške, eksploziv i 400 komada streljiva

U srijedu, 1. prosinca, na području Dvora temeljem naloga suda je obavljena pretraga doma i drugih prostorija kod 67-godišnjaka te su pronađene i oduzete dvije puške s glatkim cijevima, sedam kilograma vojnog eksploziva TNT, 400 komada raznog streljiva i zatvarač puške. Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari 67-godišnjak će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija apelira na sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija u okviru provođenja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

U petak pojačani nadzor u prometu

U petak, 3. prosinca, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke provest će se akcija usmjerena na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide i zlouporabu znaka pristupačnosti.