22 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku

Datum:

Marketing

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina, u srijedu, 10. srpnja 2024., s početkom u 11 sati, u Sisku (Hotel Panonija, Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21).

Prvi je sastanak u tom formatu održan u Zagrebu, 19. prosinca 2016., radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama.

Tada je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Teme sutrašnjeg sastanka u Sisku bit će obnova i revitalizacija potresom pogođenih područja, ublažavanje posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, mjere za borbu protiv klimatskih promjena, aktivnosti u okviru daljnjeg unaprjeđenja standarda sustava obrazovanja te uloga različitih dionika u razvoju primarne zdravstvene zaštite.

Uoči početka sastanka, u 10.50 sati, dodijelit će se niz ugovora iz Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma i sporta.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Obilježavanje godišnjice smrti prvog župana Sisačko-moslavačke županije Đure Brodarca

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije organiziraju obilježavanje...

U utorak nadzor nepropisne uporabe mobitela u vožnji

U utorak, 9. srpnja, na cijelom području Policijske uprave...