35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

28. Državna konjogojska izložba u Sunji je 13. i 14. srpnja

Datum:

Marketing

Najbolji hrvatski uzgajivači i njihovi konji autohtonih hrvatskih pasmina predstavit će se na 28. Državnoj konjogojskoj izložbi koja će se održati od 13. do 14. srpnja u Sunji, na prostoru Sajmišta.

Ova prestižna manifestacija predstavlja poznate pasmine hrvatskih konja – hrvatski posavac, hrvatski hladnokrvnjak, lipicanac i međimurski konj, a svim posjetiteljima pruža jedinstvenu priliku za stjecanje znanja i uživanje u ljepoti ovih plemenitih životinja.

Izvođači poput Udruge “Lipicanske barokne raskoši” omogućit će posjetiteljima doživljaj tradicionalnih konjičkih vještina i autentične kulturne baštine.

Za dobru atmosferu i puno smijeha pobrinut će se i omiljeni komičar Željko Pervan, što garantira dobru zabavuza cijelu obitelj, dok će omiljeni hrvatski tamburaši Gazde rasplesati posjetitelje u subotu.

Važno je napomenuti da su za posjetitelje svi sadržaji besplatni i da je ovo jedinstvena prilika za sve ljubitelje konja, prirode, posebice za obitelji s djecom i sve zainteresirane da posjete ovu jedinstvenu manifestaciju i provedu nezaboravan vikend u društvu najljepših konja.

(Fotograf: Daniel Pavlić (Art Pogon),
Model: Monika Kolar, na slici su njena kobila Dunja (16 god.) i ždrijebe Olja (2 mj.), oboje pasmine hrvatski posavac.
Monika Kolar nosi stoljeće staru narodnu nošnju sunjske Posavine. U pozadini je primjer tradicionalne posavske drvene arhitekture “iža na trem”.)

Sunja, smještena u slikovitom krajoliku Sisačko-moslavačke županije, okružena je netaknutom prirodom i pitomim brežuljcima. Kroz nju protječe rijeka Sunja koja se ulijeva u rijeku Savu i koju krasi nekoliko očuvanih drvenih mlinova, koji su prava atrakcija za sve ljubitelje očuvanih starina. Ovo područje je poznato po svojoj bogatoj povijesti i tradiciji konjogojstva, a njegova prirodna ljepota i mirno okruženje čine ga savršenim mjestom za ovakvu manifestaciju. Posjetitelji će imati priliku uživati u prekrasnim pogledima, svježem zraku i gostoljubivosti lokalnog stanovništva.

Program dvodnevne manifestacije je šarolik i obuhvaća raznovrsne segmente. U središtu je izložba konja raznih autohtonih hrvatskih pasmina, gdje će se predstaviti najljepši i najplemenitiji primjerci domaćeg uzgoja konja. Svaki posjetitelj moći će se diviti snazi, eleganciji i gracioznosti ovih životinja. Posjetitelji će imati priliku uživati u različitim disciplinama, uključujući dresuru, preponsko jahanje, maratonsko jahanje i vuču kola.

Uzgajivači i jahači pokazat će u punom sjaju sve svoje vještine i sposobnosti.

Posjetitelje očekuje i nastup udruge “Lipicanske barokne raskoši”, a za vrhunsku zabavu pobrinut će se omiljeni hrvatski stand up komičar Željko Pervan i popularni tamburaši Gazde.

Zbog bogatog programa i jedinstvene lokacije održavanja, 28. Državna konjogojska izložba nije samo prilika za uživanje u konjima, već i za druženje, učenje i uživanje u prirodnim ljepotama Sunje!

 

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagodio se i posljednji poduzetnik iz afere bivšeg gradonačenika Petrinje Dumbovića

I posljednji od trojice poduzetnika koje je USKOK optužio...

Petrinjske učiteljice na konferencijama u Denveru

Učiteljice engleskog jezika Jasna Anušić i Mirna Dejanović iz...

Mozaikom čileanske umjetnice ukrašena Natura SMŽ

Oduševljena prirodom i Edukativno-prezentacijskim centrom Natura SMŽ, čileanska umjetnica...

Sisačko-moslavačka županija nabavila defibrilatore za školske dvorane

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana...