35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Mlade oduševio avanturistički kamp na Zrinskoj gori – prijavite se za idući!

Datum:

Marketing

Avanturistički kamp na Zrinskoj gori oduševio je male polaznike u prvom tjednu održavanja. Ekološki centar Vrata Zrinske gore, koji organizira kamp za djecu od 7 do 12 godina, okupio je stručnjake iz raznih područja, kako bi djeci omogućio kvalitetan i raznovrstan sadržaj kroz pet dana kampa.

Tako su prvog dana djeca imala glazbene radionice s Pinom Žilić, nastavnicom glazbene kulture iz OŠ Mate Lovraka. Kroz nekoliko sati naučili su osnove sviranja nekoliko instrumenata, među kojima ukulele, kazoo, bubanj, ksilofon…

Sljedeći dan na likovnoj radionici, slikarica i nastavnica likovne kulture, Ivana Švragulja, vodila ih je vizualizacijom kroz „Putovanje jednog lista“. Djeca su učila o mijenama u prirodi kroz godišnja doba i odabrali su motive za crtanje. Jedan od motiva bio je i japanski pejzaž, koji su crtali kredom po papirua, a sliku su „učvrstili“ lakom za kosu. U nastavku radionice radili su mobil – pokretalicu od prirodnih materijala, za čiju su izradu koristili grančice, uže i češere.

– Radili smo razno razne radionice i baš mi je bilo lijepo. Sve mi se svidjelo – rekla je Elija.

Luciji se najviše svidjela cijanotipija, stara tehnika fotografije. Ivanu se najviše svidjela rekreacija i sportske igre. Franko je bio oduševljen postavljanjem šatora, a Doris izletom na kulu Čuntić.

S Martinom Mladenović, iz Kulturno- povijesnog centra SMŽ, djeca su izradila herbarij te tako naučila raspoznavati razno bilje koje raste u okolici, izradili su fotografije cijanotipijom te su radili biljni tisak.

Kristina Ivković iz Hrvatskih šuma naučila je polaznike kampa raspoznati lišće, plodove i koru raznog drveća na terenskoj radionici, održanoj kod planinarskog doma Matija Filjak, na Hrastovačkoj gori, a s nastavnicom Jelenom Klasnić Smiljanić, iz OŠ Dragutina Tadijanovića, radili su analizu vode. Prvo su uzeli uzorke vode iz Petrinjčice, koja teče kroz Prnjavor Čuntićki, u kojemu se nalazi Ekološki centar, te su potom vodu u laboratoriju i analizirali.

Sa Slavenom Ličinom popeli su se na kulu, naučili povijest ovog kraja, oduševili se legendom o zmaju starom 500 godina, koji čuva kulu, a nakon izleta su ispred Centra postavili šatore i tabor, učili kako se pali vatra uz pomoć povećala, snalazili su se na karti i uz pomoć kompasa te su dešifrirali kodirane poruke.

Avanturistički kamp na Zrinskoj gori održava se i u narednom tjednu, od 8. do 12. srpnja.

– Za polaznike kampa osigurali smo prijevoz koji ih u 7:30 kupi u Centru novog života u Petrinji te ih vozi do Ekološkog centra. U 8 sati čeka ih doručak, pa potom razgibavanje i sportske igre. Oko 10 kreću s prvim dijelom stručnog programa, a u 12 imaju predah za ručak i pauzu. Od 13 do 15 sati nastavljamo s programom, a onda ih kombi vraća natrag u Petrinju – rekla je voditeljica Ekološkog centra Matea Vipotnik.

Prijave za idući tjedan su još u tijeku, a prijaviti se možete na info@vrata-zrinske-gore.hr ili na broj telefona 095/362-0483.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagodio se i posljednji poduzetnik iz afere bivšeg gradonačenika Petrinje Dumbovića

I posljednji od trojice poduzetnika koje je USKOK optužio...

Petrinjske učiteljice na konferencijama u Denveru

Učiteljice engleskog jezika Jasna Anušić i Mirna Dejanović iz...

Mozaikom čileanske umjetnice ukrašena Natura SMŽ

Oduševljena prirodom i Edukativno-prezentacijskim centrom Natura SMŽ, čileanska umjetnica...

Sisačko-moslavačka županija nabavila defibrilatore za školske dvorane

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana...