35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Datum:

Marketing

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim natjecanjima za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2023/2024. gradonačelnica Kristine Ikić Baniček upriličila je u CIKS-u prijem i uručila im pohvale i nagrade. Neki od učenika svoj grad i školu predstavljali su i na međunarodnim natjecanjima na čemu je njima i njihovim mentorima čestitala i zahvalila gradonačelnica. Pohvale su danas otišle u ruke učenika koji su postigli fantastične rezultate u sportu, filozofiji, tehničkoj kulturi, stranim jezicima i glazbi.

”Bilo je sjajno družiti se danas s fenomenalnom sisačkim učenicima osnovnih i srednjih škola. Čast mi je i zadovoljstvo dati pohvale u ime Grada Siska svima onima koji su postigli izvrstan školski uspjeh na natjecanjima. Možemo reći da se Grad Sisak ima čime ponositi, a posebno impresivno bilo je vidjeti ih sve na okupu, čak 75 sjajnih mladih ljudi. Osim pohvale učenike smo darivali i s mjesec dana kupanja na bazenima Caprag, što su svi željno dočekali s obzirom na ljetne temperature. Drago mi je što su neka djeca bila nagrađena i za rezultate u sportu i u glazbi, što znači da kada si izvrstan, sve ti ide od ruke”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kako je rečeno Sisak je jedini u Hrvatskoj vrtićkoj i školskoj djeci osigurao školu plivanja, klizanja i atletike, a četvrti razredi već 7 godina odlaze na ljetovanje u Zaostrog koje im plaća Grad. Osim toga, iz gradske uprave kazuju kako Sisak jedini svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima daje džeparac dok jedino u Sisku svi učenici osnovnih i srednjih škola imaju besplatan gradski prijevoz tijekom cijele godine. 

(sisak.hr)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Počela dogradnja vrtića Maslačak

Krenula je dogradnja objekta Maslačak Dječjeg vrtića Sisak Novi,...

Obilježavanje godišnjice smrti prvog župana Sisačko-moslavačke županije Đure Brodarca

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije organiziraju obilježavanje...

Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa...