35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Odlični rezultati KBK Moslavac na WAKO Svjetskom kupu

Datum:

Marketing

KBK ‘Moslavac’ je nastupio na WAKO Svjetskom kupu ’29. HUNGARIAN KICKBOXING WORLD CUP 2024′, na kojem je sudjelovalo 3280 sportaša iz 50 zemalja. Svjetski kup se održavao u razdoblju od 13.-16.06.2024.

U vrlo jakoj konkurenciji, vjerojatno i najjačoj do sada na svjetskim kupovima, natjecatelji Moslavca su osvojili 2 srebra i jednu bronzu, te jedno srebro na otvorenom kupu.

Nastupili su:

Ivan Pavao Nikolić u disciplini Light-Contact u konkurenciji Juniori -57kg, redom je pobjeđivao predstavnike Poljske, Ukrajine i Mađarske, da bi se u finalnoj borbi našao sa aktualnim svjetskim i europskim prvakom iz Ukrajine, Ivan je prvu rundu vodio, da bi u drugoj rundi Ukrajinac preokrenuo rezultat i minimalnom bodovnom razlikom odnio naslov pobjednika svjetskog kupa. Ivan je tako osvojio drugo mjesto.

Andreas Maranić u disciplini Pointfighting u konkurenciji mlađih kadeta +47kg, Andreas je prvu borbu pobijedio predstavnika Velike Britanije rezultatom 11:1, polufinalnu borbu je pobijedio predstavnika Bosne i Hercegovine rezultatom 10:5, da bi se u finalu našao sa puno iskusnijim borcem iz Bugarske, finalnu borbu je izgubio rezultatom 13:4. Andreas je tako osvojio drugo mjesto. 

Marta Cvitanović u disciplini Pointfighting u konkurenciji starijih kadetkinja -42kg, Marta je pobijedila predstavnicu Slovenije 15:9, zatim predstavnicu Irske rezultatom 10:6, da bi u polufinalu izgubila od odlične predstavnice domaćina 6:1. Marta je tako osvojila treće mjesto. 

Arijana Miletić u disciplini Pointfighting u konkurenciji starijih kadetkinja -55kg, Arijana je u prvoj borbi svladala predstavnicu Bugarske 5:3, da bi drugu borbu izgubila od aktualne europske prvakinje iz Velike Britanije rezultatom 9:3. Arijana je tako ostala na 9. mjestu, no svakako je pokazala da se može nositi sa najboljima na svijetu. 

Mateo Đudarić u disciplini Light-Contact u konkurenciji seniora -84kg, Mateo je prvu borbu pobijedio predstavnika Bugarske, da bi u borbi za medalju izgubio od predstavnika Švicarske. Mateo je tako ostao na petom mjestu, te za dlaku ostao bez medalje na ovome svjetskom kupu.

Ana Nikolić u disciplini Pointfighting u konkurenciji Juniorki -50kg, Ana nažalost nije imala sreće u ždrijebu te je prvo kolo naletila na odličnu predstavnicu iz Bugarske te izgubila rezultatom 9:4.

U petak se održavao i drugi dio svjetskog kupa ‘Hungarian Open 2024’, a to je bilo natjecanje za natjecatelje s nešto manje iskustva. Na tom dijelu svjetskog kupa se natjecao i član Moslavca Marko Marić, koji je prvi puta nastupio na službenom natjecanju.

Marko je nakon dvije odlične borbe i pobijede nad predstavnicima Slovačke i Mađarske izborio finale koje je nažalost izgubio od predstavnika Guatemale. Marko je osvojivši drugo mijesto odlično iskoristio priliku koja mu je bila pružena i pokazao koliko se talenta krije u njemu. 

 

- Marketing -

Možda vas zanima...

Top Stepovci ponovo predstavljaju RH na Svjetskom prvenstvu

"Svjetsko prvenstvo u latinsko-američkim plesovima za kategoriju mladeži do...

Mihael Prelesnik (JAK) izborio nastup na Prvenstvu Europe

Odlične vijesti stižu iz Jasenovačkog atletskog kluba. Viktor Barešić je...

Žetva medalja za Plivački klub Sisak Janaf u Vukovaru

Tijekom mjeseca lipnja plivačice i plivači Plivačkog kluba Sisak...

Petrinjske mažoretkinje na tronu Europe!

Sjajne vijesti stižu iz Češke! Na MWF 19. Europskom...