35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

105 sisačkih proizvođača ove godine u programu „S njive na stol“

Datum:

Marketing

Završava ovogodišnji postupak certificiranja, provjere obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji prodaju vlastite proizvode na sisačkoj gradskoj tržnici, ali i opskrbljuju školske i vrtićke kuhinje domaćim, lokalno uzgojenim proizvodima u programu „S njive na stol“. 105 proizvođača ove će godine dobiti certifikat i posebno označeno mjesto na Gradskoj tržnici Sisak, što će kupcima jamčiti da su proizvodi koje prodavači nude doista njihovi i da nude domaću, sisačku kvalitetu.

Povjerenstvo već tjednima obilazi proizvođače, a u posjeti OPG Pčelarstvo Crnković u Blinjskom Kutu pridružila im se i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Ovaj OPG se prvenstveno bavi uzgojem pčela i nudi med i pčelinje proizvode. Ovaj OPG prvi je opskrbljivao školske i vrtićke kuhinje pravim domaćim medom i na tržnici redovno nudi svoje proizvode Siščanima.

„Drago mi je da se na terenu možemo uvjeriti da naša tržnica zaista nudi naše domaće proizvode i da našoj djeci kroz program ‘S njive na stol’ naši proizvođači isporučuju najkvalitetnije domaće proizvode. Prvi smo u Hrvatskoj koji smo uveli međunarodni Healthy Meal Standard, koji smo ojačali i kupnjom namirnica od najkvalitetnijih domaćih proizvođača s područja Siska. Na ovom OPG-u smo se uvjerili da našim klincima nudimo vrhunski med koje pčele prikupljaju u našoj okolici. Med je vrlo zdrava namirnica, a u našim se kuhinjama umjesto šećerom zaslađuje medom, što pomaže da ova podrška njihovom zdravlju bude dio njihove svakodnevne prehrane“, kazala je prilikom obilaska gradonačelnica.

Marinko Crnković u Blinjskom Kutu ima 150 košnica i godišnju proizvodnju između 4 i 5 toma. Osim suradnje s Gradskom tržnicom i Gradom Siskom, ima uhodane svoje kanale prodaje na jadranskoj obali, a povremeno pčele seli u potrazi za sezonskim pašama, poput bagrema, kestena ili repice. Osim meda proizvodi i povrtlarske kulture poput paradajza, paprika, krastavaca, kupine, aronije i lješnjaka i nudi ih na Gradskoj tržnici na Kontrobi.

(sisak.hr)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Počela dogradnja vrtića Maslačak

Krenula je dogradnja objekta Maslačak Dječjeg vrtića Sisak Novi,...

Obilježavanje godišnjice smrti prvog župana Sisačko-moslavačke županije Đure Brodarca

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije organiziraju obilježavanje...

Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa...