33 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj ponovno u srpnju i kolovozu

Datum:

Marketing

Ove ljetne praznike, Poduzetnički inkubator PISMO poweredby A1 ponovno otvara svoja vrata djeci i mladima željnima učenja o izradi videoigara. U srpnju i kolovozu održat će se ljetni gaming kamp za učenike viših razreda osnovnih škola, pružajući jedinstvenu priliku da kroz sedam dana izrade vlastitu videoigru, steknu nove prijatelje i odlično se zabave u Novskoj, glavnom gradu hrvatske gaming industrije.

“Protekle dvije godine kamp je bio izvanredan uspjeh, oduševivši djecu i roditelje. Znamo da djeca često provode praznike pred ekranima, posebno ako nisu na putovanju s roditeljima. Stoga, naš cilj nije odvojiti ih od ekrana, već spojiti učenje i videoigre”, kažu organizatori iz inkubatora PISMO, kojim upravlja Razvojna agencija SIMORA, a kroz čiji je kamp u protekle dvije godine prošlo oko 200 djece iz cijele Hrvatske.

Kamp će biti otvoren tijekom srpnja i kolovoza, s tri razine znanja: osnovna, napredna i napredna+ za polaznike koji su već sudjelovali. Kamp je namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole, a smještaj je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole. Program uključuje 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka dnevno. Na raspolaganju su tri termina i učenje u tri alata: Blender, Krita i Unity.

1. Termin: 29.06. – 06.07.
2. Termin: 06.07. – 13.07.
3. Termin: 18.08. – 25.08.

Svaki dan počinje jutarnjom tjelovježbom, nakon čega slijede četiri sata nastave. Poslijepodneva su rezervirana za razne aktivnosti: upoznavanje s vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, osnaživanje komunikacijskih vještina u Inkubatoru društvenih inovacija te zabavne večeri u Centru za mlade i kino. U STEM laboratoriju Novsky, djeca će učiti o microbitu i robotici, a navečer će promatrati zvijezde iz gradskog parka. Također, planiran je cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje. Edukacija o sigurnosti na internetu pomoći će im razviti zdrave navike online ponašanja.

“Nemamo more, no imamo najbolji gaming program uz koji svijet videoigara postaje stvarniji nego ikad, prirodne avanture živopisnije, a tehnologija poput robota dostupna svima. Nove avanture naših polaznika su zagarantirane”, poručuju iz PISMA, pozivajući djecu i roditelje na prijavu!

Dodatne informacije i prijave dostupne su na web stranici: gamingkamp.hr

Uz Poduzetnički inkubator PISMO poweredby A1, kamp organiziraju i Razvojna agencija SIMORA, Sisačko-moslavačka županija te Grad Novska, uz podršku brojnih ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska i Razvojna agencija Grada Novske – NORA te partnera, A1 Hrvatska, Centar za sigurniji Internet te White Shark.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagodio se i posljednji poduzetnik iz afere bivšeg gradonačenika Petrinje Dumbovića

I posljednji od trojice poduzetnika koje je USKOK optužio...

Petrinjske učiteljice na konferencijama u Denveru

Učiteljice engleskog jezika Jasna Anušić i Mirna Dejanović iz...

Mozaikom čileanske umjetnice ukrašena Natura SMŽ

Oduševljena prirodom i Edukativno-prezentacijskim centrom Natura SMŽ, čileanska umjetnica...

Sisačko-moslavačka županija nabavila defibrilatore za školske dvorane

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana...