24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Najave za subotu, 8. lipnja

Datum:

Marketing

SISAK – U u subotu, 8. lipnja, u Sisku će gradski dužnosnici sudjelovati u tri događanja.

9:30 zamjenik gradonačelnice i predsjednik zajednice sportskih udruga Grada Siska Marko Krička otvorit će Državno prvenstvo Hrvatske za kajak i kanu na mirnim vodama – mjesto održavanja je Obala Ruđera Boškovića 7, organizira Kajak kanu klub Odra. – kontakt Dražen Mrkša 091 642 8888

10:30 zamjenik gradonačelnice i predsjednik zajednice sportskih udruga Grada Siska Marko Krička obići će Dan klubova/udruga/društva tehničke kulture grada Siska na sportskom aerodromu Šašna Greda u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Siska.

19:15 Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček pridružit će se obilježavanju 100. obljetnice ŠNK Frankopan na njihovom stadionu u Galdovu. Gradonačelnica će vodstvu kluba uručiti tortu povodom njihovog 100. rođendana.
Program obilježavanja počinje i ranije – od 15 sati bit će odigrane 2 prijateljske utakmice – najprije seniora, a zatim i veterana kluba s veteranima GNK Dinamo Zagreb (u 18 sati), a nakon sportskog dijela programa organiziran je zabavno-glazbeni.

SISAK – 28. Kvirinovi poetski susreti

Subota, 8. lipnja 2024.

Brod „Juran i Sofija“
11,00 / Susreti na vodi,
– Pjesničko čitanje na brodu

Privezište/Brod „Biokovo“
18,30/ Predstavljanje Riječi, časopis za književnost, kulturu i znanost
19,30/Predstavljanje knjige Đurđica Vuković: Ponor
20,30/ Pjesničko čitanje

U slučaju kiše program se održava u Kulturno povijesnom centru SMŽ, Tomislavova 5, Sisak.

SISAK – Ciklus koncerata “Viva la musica” nastavlja se koncertom sopranistice Marije Lešaje i Tatjane Vukelić Peić na harfi u subotu, 8. lipnja 2024. u Glazbenom paviljonu na Šetalištu Vladimira Nazora. Koncert počine u 12 sati, a na programu su djela V. Bellinija, F. Schuberta, R. Straussa, I.L. Kalinskog i drugih. Ulaz je slobodan.

SISAK – Sljedeća tribina ”Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije” Društva hrvatskih književnika održat će se u Čigoču, u subotu 8. lipnja 2024. s početkom u 11 sati (Posjetiteljski centar Čigoč, Čigoč 26).

Tribina će se održati u okviru “Štrokova”, šireg programa obilježavanja 30 godina otkako je Čigoč proglašen prvim europskim selom roda. Štrokovo se u Čigoču održava svake godine na taj dan, a naziv manifestacije dolazi od riječi “štrok” kojom stanovništvo tog dijela Posavine naziva mužjaka rode.

Nastupit će članovi i suradnici Ogranka DHK Sisačko-moslavačke županije, a dobrodošli su i svi ostali pjesnici i prozaici sa svojim vlastitim tekstovima.

TOPUSKO – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag. iur. će u subotu, 8. lipnja 2024. godine, nazočiti 27. sportskim igrama HRVI Domovinskog rata, koje će biti održane u Topuskom.

Program

9:15 odavanje počasti kod spomenika hrvatskim braniteljima kod zgrade Općine Topusko,

9:45 svečano otvaranje Igara (prostor ispred Top Termi Topusko),

11:00 Izvještajna sjednica Skupštine Zajednice udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije (restoran „Petrova gora“),

14:00 podjela pehara i priznanja, zatvaranje Igara (restoran „Petrova gora“).

- Marketing -

Možda vas zanima...

Najave za ponedjeljak, 24. lipnja

SISAK - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR)...

Najave za nedjelju, 23. lipnja

DIVUŠA - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u...

Najave za subotu, 22. lipnja

BREZOVICA - Subota, 22. lipnja 2024. SPOMEN-PARK BREZOVICA 10:00 - Predsjednik...

Najave za petak, 21. lipnja

SISAK - Sisačko-moslavačka županija organizira koncert Grše u povodu...