24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Najave za petak, 7. lipnja

Datum:

Marketing

SISAK – 2. Sajam robotike i automatizacije se održava u petak, 7. lipnja 2024. godine, s početkom u 10 sati  u prostoru izdvojenog pogona Tehničke škole Sisak.

Sajam je dio programskih aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti Tehnička škola Sisak. Cilj sajma je posjetiteljima prikazati najnovija dostignuća u području automatizacije industrijskih procesa i robotike, ali i predstaviti Centar, njegove strukovne nastavne procese i modernu opremu koja mu to omogućuje.

Sajam se održava u prostorijama RCK Tehničke škole Sisak (n lokaciji bivšeg Uradi sam, Zagrebačka bb), gdje će izlagači predstaviti svoje proizvode i tehnička rješenja, nastavnici prikazati moderno opremljene praktikume, a posjetitelji upoznati najnovija dostignuća u području automatizacije i robotike te njihovu primjenu u strukovnom obrazovanju.

Oprema izložena u našim prostorima redovito se koristi u strukovnom obrazovanju naših učenika, ali i odraslih, a omogućava stjecanje širokog spektra stručnih kompetencija u područjima strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i robotike i gaminga. Zahvaljujući aktivnostima Centra, naši nastavnici se redovito educiraju osiguravajući visoku kvalitetu nastave prilagođenu suvremenim zahtjevima tržišta rada.

Izlagači će na sajmu prikazati najnovije proizvode, usluge i tehnička rješenja u području automatizacije, industrijske robotike, mobilne robotike, CNC tehnologija, industrije 4.0, industrijske pneumatike, senzorike integracije navedenih sustava.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur., ĆE u petak, 7. lipnja 2024. godine s početkom u 14.30 sati primiti mlade rukometaše Rukometnog kluba Sisak, nove prvake Hrvatske koji su na završnici 1. Hrvatske rukometne lige U-13 osvojili zlatnu medalju.

Prijem će se održati u prostoru Poduzetničkog inkubatora Sisak- PISAK (Capraška ulica 12, V. kat, sala A).

SISAK – 28. Kvirinovi poetski susreti

Petak, 7. lipnja 2024.

Privezište/Brod „Biokovo“ Sisak

20,30 – Otvorenje 28. Kvirinovih poetskih susreta
Dodjela nagrada:
– Goran Rem, nagrada za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu
– Josip Čekolj: Dječak pred žetvu, nagrada za najbolju knjigu objavljenu između dva Susreta autoru do 35 godina
– Razgovori o pjesništvu laureata,
– Pjesničko čitanje

U slučaju kiše program se održava u Kulturno povijesnom centru SMŽ, Tomislavova 5, Sisak.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag. iur. u petak, 7. lipnja 2024. godine, s početkom u 16 sati u Domu INA Rafinerije u Sisku (Ante Kovačića 1) nazočiti Svečanoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja će biti održana u povodu obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije.

SISAK – U petak, 7. lipnja 2024. godine, s početkom u 16 sati, u Domu INA Rafinerije nafte Sisak, zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu u Hrvatskom saboru, gospođa Marijana Petir, u svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskoga sabora, gospodina Gordana Jandrokovića, sudjeluje na svečanoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja se održava povodom dana Sisačko-moslavačke županije.

NOVSKA – Poslovna konferencija „Invest in Novska“ održat će se u petak, 7. lipnja 2024. godine s početkom u 10 sati u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2 (Radnička ulica 2L, Novska).

Cilj konferencije je predstaviti investicijske potencijale Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije a posebno Grada Novske domaćim i stranim ulagačima te postojećim i novim poslodavcima. Potvrđen je dolazak i obraćanje nazočnima ministra Marina Piletića, ministra Ante Šušnjara i ministra Ivana Šipića te brojnih drugih uzvanika iz javnog, gospodarskog i društvenog života.

SISAK – 27. Mali maraton Sisak – Trebarjevo, prigodom proslave Dana Sisačko-
moslavačke županije, a u spomen na braću Radić u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije će se održati u petak 07. lipnja 2024. godine s početkom u 18,00 sati u Sisku, sa startom ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije, Stjepana i Antuna Radića 36. Utrka se trči poznatom stazom dužine 15km asfaltiranim putem s ciljem ispred doma u Trebarjevu. Protokol otvaranja Malog maratona počet će u 17,50 sati, a dodjela nagrada planira se oko 20,00 sati.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Najave za ponedjeljak, 24. lipnja

SISAK - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR)...

Najave za nedjelju, 23. lipnja

DIVUŠA - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u...

Najave za subotu, 22. lipnja

BREZOVICA - Subota, 22. lipnja 2024. SPOMEN-PARK BREZOVICA 10:00 - Predsjednik...

Najave za petak, 21. lipnja

SISAK - Sisačko-moslavačka županija organizira koncert Grše u povodu...