20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Najave za srijedu, 5. svibnja

Datum:

Marketing

SMŽ – U srijedu, 5. lipnja, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

SISAK, LEKENIK – Potpredsjednik Vlade i ministar  Branko Bačić u pratnji državnog tajnika Domagoja Orlića i suradnika, u srijedu 5. lipnja 2024. boravi u radnom posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji odnosno općini Lekenik i gradu Sisku.

U Lekeniku će nazočiti svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju višestambene zgrade s 19 stanova dok će u Sisku obići nekoliko lokacija obnove od potresa te održati sastanak sa županom  Ivanom Celjakom i njegovim suradnicima.

Detaljan program posjete šaljemo u nastavku:

12:30 Dolazak medija

Adresa: Zagrebačka ulica 111, Lekenik

12:30 Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju višestambene zgrade s 19 stanova

Adresa: Zagrebačka ulica 111, Lekenik

13:30 Obilazak naselja „Zeleni brijeg“ s energetski učinkovitim mobilnim kućama za privremeni smještaj stradalnika potresa

Adresa: Zagrebačka ulica (preko puta Pevex-a na ulazu u grad Sisak)

13:50 Obilazak gradilišta konstrukcijske obnove višestambene zgrade s 14 stanova

Adresa: Josipa Jurja Strossmayera 110, 112, Sisak

14:10 Obilazak obitelji Mikoćević kojoj je izgrađena zamjenska obiteljska kuća

Adresa: Nikole Šipuša 61, Sisak

14:30 Obilazak gradilišta javne zgrade u kojoj će nakon obnove biti smještene 3 institucije:

Glazbena škola, Kulturno-povijesni centar i županijski vrtić (obnova FSEU)

Adresa: Rimska 19, Sisak

14:50 Izjave za medije s kratkim osvrtom na dosadašnje aktivnosti obnove na području grada Siska kroz prikaz kratkog filma (4 min)

Adresa: Rimska 19, Sisak.

SISAK – Konferencija za medije će se održati u srijedu, 5. lipnja, s početkom u 11 sati u prostorijama Interventne jedinice policije Sisak, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 156, Sisak.

Tema konferencije: Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su dovršili složeno višemjesečno kriminalističko istraživanje naš više osoba zbog počinjenih kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih naprava.

Na konferenciji će se obratiti:

• Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke

• Vlado Papeš, voditelj Službe kriminalističke policije

Na konferenciji će biti izloženi oduzeti predmeti (oružje, streljivo i eksplozivne naprave) koji potječu iz kaznenih djela.

OSEKOVO – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur., će u srijedu, 5. lipnja 2024. godine s početkom u 9 sati, na imanju OPG SEOSKI TURIZAM BISTRIČKI (Hrvatskih branitelja 14, Osekovo), turističkim subjektima uručiti ugovore o bespovratnim potporama za sufinanciranje turističkih projekata u sklopu projekta „Turizam plus“.

Ovim projektom Sisačko-moslavačke županije, putem javnog poziva, dodijeljene su bespovratne potpore u iznosu 160.000,00 eura za sufinanciranje turističkih projekata radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata s područja Sisačko-moslavačke županije. Nova ulaganja imaju za cilj unaprjeđenje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata te unaprjeđenje promidžbe turističke ponude Sisačko-moslavačke županije. Putem dodijeljenih sredstava, turistički subjekti proširit će turističku ponudu izgradnjom bazena, jacuzzija, sauna, glamping kućica i sl.

KUTINA – Predstavljanje Gradskog savjetnika – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike će se održati u srijedu 5. lipnja 2024. godine u 9:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kutine.

Ovu inovativnu digitalnu platformu temeljenu na tehnologiji umjetne inteligencije, namijenjenu savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede, predstavit će:

Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine,
Predstavnici domaće agrotehnološke tvrtke AGRIVI.

EU IZBORI

GLINA – Konferencija za medije kandidata s liste za Europski parlament Predraga Freda Matića i dogradonačelnice Gline Branke Bakšić Mitić će se održati u srijedu 5. lipnja, u 10:00 sati na ulazu na tržnicu u Glini (Vinogradska 19). 

- Marketing -

Možda vas zanima...

Najave za ponedjeljak, 24. lipnja

SISAK - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR)...

Najave za nedjelju, 23. lipnja

DIVUŠA - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u...

Najave za subotu, 22. lipnja

BREZOVICA - Subota, 22. lipnja 2024. SPOMEN-PARK BREZOVICA 10:00 - Predsjednik...

Najave za petak, 21. lipnja

SISAK - Sisačko-moslavačka županija organizira koncert Grše u povodu...