24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Najave za utorak, 4. lipnja

Datum:

Marketing

SISAK – Svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska, bit će proslavljena u utorak 4. lipnja u Sisku i njemu posvećenoj sisačkoj župi.

Proslava započinje u 9.30 sati okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa.

U 10 sati kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike sv. Kvirina.

Svečano misno slavlje u bazilici, s početkom u 11 sati, predvodit će subotički biskup Ferenc Fazelkas u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Zagrebačke metropolije.

Večernju misu u 19 sati predslavit će župni vikar sisačke župe Pohoda BDM vlč. Kristijan Pezić.

SISAK – Predstavljanje slikovnice autorice Ljerke Pukec i ilustratora Svena Nemeta “Žabac i izgubljeni dom” će se održati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak – ogranak Caprag, 4. lipnja s početkom u 10:00 sati povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.

Slikovnica “Žabac i izgubljeni dom” na djeci primjeren način govori o temi negativnih posljedica klimatskih promjena, usmjeravajući ih na aktivnosti koje mogu poduzeti kako bi se smanjile negativne posljedice istih.

Na promociji slikovnice pridružit će se učenici prvih razreda Osnovne škole Braća Bobetko.

SISAK – PROGRAM UZ DAN GRADA 𝟒.𝟔. 𝐔𝐓𝐎𝐑𝐀𝐊
9:00 FESTIVAL UČENJA KROZ SMIJEH I IGRU | Šetnica Slave Striegla | Gradski muzej Sisak, Gradska knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac
10:00 MALA OLIMPIJADA Dječjeg vrtića Sisak Stari
18:00 SISAK SMJEHOGRAD druženje uz slikovnicu | Šetnica Slave Striegla | Gradska knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac

NOVSKA – Potpisivanje ugovora za projekt “Centar gaming industrije” – faza 1 čiji su nositelji Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, a partneri Sisačko-moslavačka županija, Razvojna agencija SIMORA i Grad Novska, a koji s nositeljem potpisuju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje – SAFU.

Projekt se financira iz Fonda pravedne tranzicije, a vrijednost faze 1 je 26.337.392,25 eura.

Potpisivanje ugovora održava se u utorak 4. lipnja 2024., s početkom u 9,30 sati u Poduzetničkom inkubatoru SMŽ – PISMO 2 (Radnička ulica 2L, Novska).

Ugovor će potpisati ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić,, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragan Jelić, i ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac, a potpisivanju će prisustvovati predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, te gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Najave za ponedjeljak, 24. lipnja

SISAK - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR)...

Najave za nedjelju, 23. lipnja

DIVUŠA - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u...

Najave za subotu, 22. lipnja

BREZOVICA - Subota, 22. lipnja 2024. SPOMEN-PARK BREZOVICA 10:00 - Predsjednik...

Najave za petak, 21. lipnja

SISAK - Sisačko-moslavačka županija organizira koncert Grše u povodu...