20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Lideri svjetske proizvodnje čelika posjetili ABS Sisak

Datum:

Marketing

Posjetitelji su bili posebno zainteresirani za Q-ONE tehnologiju, inovaciju u industriji čelika koju je u svoj proizvodni pogon prvi na svijetu implementirao ABS Sisak

Sisak, 31. svibnja 2024. – Tvrtka ABS Sisak ugostila je delegaciju od pedesetak predstavnika najvećih svjetskih proizvođača čelika koji su u Sisak stigli kako bi posjetili prvi proizvodni pogon u svijetu opremljen s Q-ONE tehnologijom. Riječ je o inovativnom proizvodu koji svojom vrhunskom tehnologijom i održivim performansama privlači sve veći broj uglednih aktera industrije čelika. Cilj posjete bio je razmjena znanja i iskustava te stvaranje novih poslovnih prilika kojima će ABS Sisak dodatno osnažiti svoju ulogu na tržištu čelika.

Antonello Mordeglia, predsjednik kompanije Danieli Automation S.p.A.
Antonello Mordeglia, predsjednik kompanije Danieli Automation S.p.A.

Tijekom obilaska pogona ABS-a Sisak, delegacija se upoznala s najnovijim ulaganjima u proizvodne kapacitete koji omogućuju visoki stupanj automatizacije i preciznost proizvodnih procesa, što rezultira povećanjem kvalitete krajnjih proizvoda. Nakon što ih je stručno osoblje ABS-a Sisak detaljnije uputilo u obradu sirovina i različite faze proizvodnje, posebna se pažnja usmjerila demonstraciji Q-ONE tehnologije. 

“Posjeta ABS-u Sisak jedinstvena je prilika da se naši potencijalni partneri i klijenti iz prve ruke upoznaju s implementacijom Q-ONE tehnologije u proizvodne procese. Radi se o inovaciji koja je postavila nove standarde u industriji čelika omogućujući energetski učinkovitiju i ekološki prihvatljiviju proizvodnju čelika. Prema tome, ova je tehnologija proizvodnju čelika višestruko prilagodila potrebama održivog razvoja na čijim temeljima kontinuirano razvijamo naše poslovanje. Uvjeren sam kako će ova posjeta dodatno osnažiti naše poslovne veze i otvoriti nove mogućnosti za suradnju na globalnom tržištu“, istaknuo je Antonello Mordeglia, predsjednik kompanije Danieli Automation S.p.A.

Delegaciju su dočekali zaposlenici ABS-a Sisak
Delegaciju su dočekali zaposlenici ABS-a Sisak

Posjetitelji su imali priliku i saznati više o povijesti te značajnim dostignućima ABS-a Sisak. Detaljnom prezentacijom predstavljen im je proces proizvodnje visokokvalitetnog čelika koji zadovoljava najstrože industrijske standarde. Posebno su istaknuti proizvodi poput čelika za specijalne namjene, alatnih čelika i nehrđajućih čelika koji su prepoznati i na globalnom tržištu.

Davor Šošić, predsjednik Uprave ABS-a Sisak
Davor Šošić, predsjednik Uprave ABS-a Sisak

„Ponosni smo što Sisak danas predstavlja važnu odredišnu točku na karti svjetske industrije čelika. Pokazali smo kako smo sposobni prilagoditi se najnovijim tehnološkim trendovima i zahtjevima tržišta što nas je učinilo konkurentnima na globalnoj razini. Tome je višestruko doprinijelo uključivanje Q-ONE tehnologije u naše proizvodne kapacitete. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji kojom smo povećali učinkovitost naše proizvodnje i postigli proizvodnju čelika vrhunske kvalitete. Uspješnost naše priče dokazuje i današnja posjeta, koja će zasigurno u budućnosti rezultirati novim pozitivnim pričama u industriji čelika“, poručio je Davor Šošić, predsjednik Uprave ABS-a Sisak.

Delegacija u posjetu proizvodnom pogonu ABS-a Sisak
Delegacija u posjetu proizvodnom pogonu ABS-a Sisak

Tehnologiju Q-ONE razvila je Danieli grupacija, u čijem se vlasništvu nalazi i ABS Sisak, s ciljem postizanja energetske stabilnosti električne mreže za vrijeme rada peći za taljenje. Prvi pogon opremljen ovom tehnologijom pokrenut je upravo u Sisku 2019. godine. Osim što omogućuje proizvodnju čelika uz znatno smanjenje potrošnje energije, doprinosi nižim operativnim troškovima i povećanju energetske učinkovitosti. Uz to, Q-ONE tehnologija koristi napredne procese koji smanjuju emisiju štetnih plinova, čime se značajno smanjuje negativan utjecaj na okoliš.

Dorijan Crnković, rukovoditelj Odjela za ljudske potencijale u ABS-u Sisak
Dorijan Crnković, rukovoditelj Odjela za ljudske potencijale u ABS-u Sisak

„Suradnja s globalnim liderima u industriji čelika pruža nam priliku da učimo iz njihovih iskustava i implementiramo najbolje prakse u svakodnevnom radu. Na ovaj način ne samo da jačamo našu poziciju na tržištu, već i doprinosimo razvoju cjelokupne industrije čelika. Naši stručnjaci i inženjeri sustavno rade na usavršavanju svojih vještina i znanja, a implementacija Q-ONE tehnologije samo je jedan od primjera kako inovacije potiču profesionalni razvoj i stvaraju višestruku vrijednost. ABS Sisak uvijek je otvoren za nove ideje i uvjeren sam kako će iskustva te znanja stečena tijekom ove posjete biti dragocjena za daljnji razvoj naših zaposlenika i unapređenje naših proizvodnih procesa“, zaključio je Dorijan Crnković, rukovoditelj Odjela za ljudske potencijale u ABS-u Sisak.

Sponzorirani tekst

- Marketing -

Možda vas zanima...

Kraljica među klimama – Pearl Premium

Napredna tehnologija u elegantnom dizajnu Pearl Premium klima uređaj, najnoviji...

Kraljica među klimama – napredna tehnologija u elegantnom dizajnu

Pearl Premium klima uređaj, najnoviji je model koji dolazi...

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše...

Najveća ulaganja u zdravstveni i lječilišni turizam Sisačko-moslavačke županije

U Topuskom se stvara najveći županijski projekt u području...