18 C
Sisak
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Večer ukrajinskog filma u studiju Gradske galerije Striegl

Datum:

Marketing

Kino klub Sisak i Galerija Striegl organiziraju besplatnu projekciju ukrajinske mjuzikl komedije, iz sovjetskog doba, Svadba u Malinovki. Projekcija se održava u sklopu projekta Film očima mladih koji je financiran od strane Zaklade kulture nove. Projekcija će se održati 5.4.2024. u 19:30 u prostoru studija Gradske galerije Striegl (Ulica Franje Lovrića 3).

Radnja filma odvija se tijekom građanskog rata u Rusiji između Crvenih (boljševika) i Bijelih (menjševika). Andrejka i Yarinka mladi su zaručnički par u selu Malinovka, uhvaćeni između borbenih linija. Gritsian je vođa menjševičke skupine koja planira napasti selo. Yarinka se obraća lokalnom boljševičkom zapovjedniku za pomoć svoje frakcije. Boljševici brzo smisle plan za spas sela, ali plan zahtijeva da Yarinka uđe u lažni brak s Gritsianom.

“Projekt inače kao jednu od stavki ima i provedbu večeri stranog filma. Ovoga puta prikazivat ćemo sovjetski film s ciljem promicanja i osnaživanja naše ukrajinske manjine, ali i međusobnog upoznavanja dvaju kultura putem medija filma. Očekujemo veliki odaziv ljudi te se iskreno nadamo da će se i vama svidjeti komedija koliko se i nama sviđa!” – poručuju iz Kino kluba Sisak.

 

Možda vas zanima...

Objavljujemo dobitnika ulaznica za tradicionalnu Lađarsku večer klapskih obrada

Ivan Glavinić dobitnik je dvije ulaznice za tradicionalnu Lađarsku...

U srijedu je novi Zalogaj poezije

Sljedeća tribina "Zalogaj poezije" Sisačke udruge za promicanje alternativne...

Lađarska večer klapskih obrada u Domu INA rafinerije – dijelimo ulaznice

Ženski vokalni sastav Lađarice i ove godine organizira Lađarsku...

Književni kompas u subotu u Krapju

Sljedeća tribina ''Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije'' Društva hrvatskih književnika...